ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, Durban Gözden Geçirme Konferansı’na katılıyor

15.04.2009
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 20-24 Nisan 2009 tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Durban Gözden Geçirme Konferansı’na katılacaktır. ABTTF adına Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyeleri Fatma Reşit ve Melek Kırmacı’dan oluşan iki kişilik bir heyet, konferans öncesinde 15-17 Nisan 2009 tarihlerinde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Ofisi tarafından düzenlenen Üçüncü Devamlı Oturum’a katılıyor.

2001 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Güney Afrika’nın Durban kentinde düzenlenen “Irkçılık, Irk Ayrımcılığı ve Yabancı Düşmanlığı ve Buna Bağlı Hoşgörüsüzlüğe Karşı Dünya Konferansı”na on binden fazla kişi katılmış, Durban Deklarasyonu ve Eylem Planı kabul edilmişti. Durban Deklarasyonu ve Eylem Planı, ırkçılık ve ırka dayalı mücadele ile ilgili olarak bugüne dek en önemli çerçeve belge olma özelliği taşıyor. 2006 yılında BM Genel Kurulu’nun isteği ile Durban Deklarasyonu ve Eylem Planı’nın Uygulanması ile ilgili olarak 2009 yılında Gözden Geçirme Konferansı düzenlenmesine karar verilmiş, bahse konu Konferans’ın hazırlık çalışmaları için İnsan Hakları Konseyi görevlendirilmişti.

11 Nisan 2009 tarihinde Almanya’nın Giessen kentinde gerçekleştirilen ABTTF 16. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile yeni Yönetim Kurulu’nu belirleyen ABTTF, uluslararası zeminde yürüttüğü çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 16. Dönem Yönetim Kurulu, uluslararası zeminde yürütülen çalışmalarının öneminin bilincinde olarak yeni dönemde de lobi çalışmalarına devam edecektir.

GALERİ