ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Tayinli Muftu Meco Cemalinin sozleri kafa karistirmaya devam ediyor

23.04.2009
Yunan Develtinin imamlar yasasina ilk tepkilerin geldigi Gumulcine Baglarmahallesi cemaatinden kalabalik bir heyetin once ki hafta Gumulcine Tayinli muftusu Meco Cemaliye giderek imamin camiilerinden uzaklastirlmasini istemesi sirasinda gecen tartismali toplantida Tayinli muftunun bir ilahiyatciyla girdigi tartisma sirasinda sarf ettigi sozler kafalari karistirdi. Devletin Tayinli muftusu bir ara mahalle heyetinde bulunan Ilahiyatci Selahattin Kesit'e, "Imamlar konusunda gosterdigin tepkiyi neden Akademililer konusunda gostermiyorsun. Senin kayincon da Akademilili(S.O.P.A.) o da okutmamak icin para aliyor..."dedi.

Devletin Tayinli Muftusu Meco Cemali ne demek sitedi?

1-Akademinin Azinlik Egitimini baltalamak icin kuruldugunu mu soylemek istedi? Oyleyse Yunan Devletiyle sozlesme imzalayan imamlarda(yunanca anlamina gore din dersi ogretmenleri) Islamiyeti ogretmemek icin mi para alacaklar? O zaman ne ogretecekler? Hristiyanligi mi? Tayinli Muftulerin uzerine atamalarda Hristiyan Yunanli Devlet yetkili tarafindan olusturulan komisyon bu amacla mi kuruldu? Tayinli Muftuluklerin komisyonundan 'imamlik yapacak derecede olmadigi' beyan edilen bazi devlet imami adaylarinin, bu komisyonu asarak Yunanli Hristiyan Devlet yetkililerinden olusturulan komisyonda mulakatlara katilmalari bu nedenle mi oldu? Muracaat edip ve bir kac hafta once Yunan Devletiyle sozlesme imzalayan imamlarin sozlesmelerine (Tayinli muftu kendi soyledigi gibi) 'Kata topos armodyotita(Kendi bolgesinin ust yetkilisi/amiri) yetkisini kullanarak bu nedenle mi imzasini koymuyor?

2-Yoksa Yunan Devletinin Azinlik egitimine yonelik politikasinda yer aldigi gibi, 'Nasil osla S.O.P.A.lilar Azinlik cocuklarina egitim vermiyorlar, kendisini atayan yetkililere yaranmak icin Tayinli muftu de cocuklarimizi devlet okullarina gonderelim' demek mi istedi?

Kafalari karistiran bu sorularin cevabini acaba kim verecek?


OLAY