ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, T.C. Essen Başkonsolosluğu’nun Cumhuriyet resepsiyonuna katıldı

02.11.2009
29 Ekim 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Cumhuriyet Bayramı’nın 86. yılı kutlamaları dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna iştirak etti. Sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları, akademisyenler ile basının davetli olduğu Cumhuriyet resepsiyonuna ABTTF adına Başkan Halit Habipoğlu, Başkan Yardımcısı Sami Yusuf ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu K. Engin Soyyılmaz katıldılar. 400 civarında davetlinin katıldığı Cumhuriyet resepsiyonuna Alman Federal Meclis üyeleri ile Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Meclis Başkanı Regina van Dinther ve Kuzey Ren Vestfalya Uyum Bakanlığı Müsteşarı ile Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Reinhard Paß ve Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann de iştirak ettiler.

Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile konuşma yapan T.C. Essen Başkonsolosu Sayın Dr. Hakan Akbulut, Türk toplumunun zenginliğini Alman halkına aktarmada yardımcı olduklarını, Alman kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa projeler yürüttüklerini dile getirdi.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Meclis Başkanı Sayın Regina van Dinther, Türk ve Alman toplumu arasında tarihi bir dostluk bulunduğunu ve bu dostluğun bölgede yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türk kökenli Alman vatandaşları sayesinde daha de derinleştiğini ifade etti. Regina van Dinther, T.C. Essen Başkonsolosu Sayın Dr. Hakan Akbulut’un özverili çalışmaları dolayısı ile kısa zamanda önemli bir mesafe kat edildiğini, bu durumun en açık göstergesinin bugün yaşandığını dile getirdi. Regina van Dinther, Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. Yılını tebrik ederek konuşmasına son verdi.

Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Reinhard Paß, Essen’de yaşayan Türk toplumu temsilcileri ile yakın bir diyalog içerisinde olduklarını dile getirdi. Reinhard Paß, Türk toplumunun İl Meclis üyesi olarak siyasete çeşitlilik ve renk getirdiklerini, dahası kimi Türk kökenli Alman vatandaşlarının Federe Meclis’e doğrudan seçildiklerini ifade etti. Paß, T.C. Essen Başkonsolosluğu’nun yıllardır Essen Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa kültürel ve sosyal proje ve etkinlikler gerçekleştirdiğini belirtti. T.C. Essen Başkonsolosu Sayın Dr. Hakan Akbulut, Başkonsolosluk ile Büyükşehir Belediyesi arasında oluşturulmuş dostluk ve işbirliğinin yoğunlaştığını ifade etti. Sayın Başkonsolos, Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. yaşını tekrar tebrik ederek konuşmasına son verdi.
GALERİ