ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitri Druças, Elefteros Tipos’a konuştu

22.12.2009
20 Aralık 2009 tarihinde Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitri Druças, Elefteros Tipos gazetesi’ne bir mülakat verdi. G. Vlavianos’un sorularını yanıtlayan Druças, Batı Trakya ile ilgili olarak Yunanistan’ın Yunan vatandaşları ile ilgili bir konuyu herhangi bir yabancı hükümet ile tartışmayacağı yanıtını verdi.

Druças: Yunanistan vatandaşları ile ilgili konuları yabancı hükümetler ile görüşmez

Muhabir G. Vlavianos’un “Türkiye, Trakya ile ilgili konuları her fırsatta gündeme getirerek gündemi genişletiyor gibi. Sizin görüşünüze göre bu konuları nasıl değerlendirmeliyiz?” sorusuna Bakan Yardımcısı Druças şöyle yanıt verdi:

“Bir kez daha söylüyorum ve yorulmaksızın tekrar etmeye devam edeceğim: Yunanistan, Yunan vatandaşları ile ilgili konuları bir diğer yabancı hükümet ile tartışmaz. Mevcut hükümet, Türkiye, Türk yetkilileri -hatta Türk Başbakanı- her durumda başından bu yana tutumunu açıkça belirtmiştir. Onlar ne isterlerse onu istedikleri sıklıkta dile getirebilirler. Burada Yunanistan’da, Türkiye’nin ve özellikle Türkiye medyası olmak üzere medyanın ne söylediğinden çok Yunan hükümetini daha fazla dinlemek iyi olurdu.”

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “4 Ekim 2009 erken genel seçimlerinin ardından Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinde olumlu bir hava yaratılmıştır. Druças’ın sözleri bu olumlu havayı kötü etkilemektedir. Aksine olumlu ortam teşvik edilmeli, Türkiye ve Yunanistan iki ülke arasında sorun olarak nitelendirilen her konuyu masaya yatırarak tartışabilmelidir. Kötüye giden ilişkilerden her iki ülkede yaşayan azınlıkların doğrudan etkilendiği unutulmamalıdır” açıklamasında bulundu.

Druças’ın mülakat metninin tamamına http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/Articles/en-US/21122009_KL2010.htm linkinden ulaşılabilir.