ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

RUMLAR ZOR DURUMDA KALDI ATINA'YA İSTİŞAREYE GELİYOR

11.01.2010
Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Druças'la bugün yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulunan AKEL lideri Andros Kipriyanu, Kıbrıs'taki müzakerelerde en kritik ve belirleyici aşamasına girildiğini söyledi. Kipriyanu, bu nedenle Rumlarla Yunanistan'ın yakın işbirliği ve koordinasyon içinde bulunmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Kipriyanu, Druças'la çok yapıcı ve değerli bir görüşme yaptıklarını kaydetti.
Kipriyanu şöyle konuştu: "Kıbrıs'ta geçilen aşama, çok kritik ve belirleyici olacak. Geçmişte de çok önemli aşamalar oldu ancak şu anki süreci en belirleyici olarak değerlendiriyorum. Bu kritik süreçte Yunanistan ve Kıbrıs arasında en üst düzeyde işbirliği ve eşgüdümün içinde olunmasının önemi büyük. Ziyaretimizn amacı bu."
Druças'ın Mehmet Ali Talat'ın önerilerine ilişkin hayal kırıklığını ifade edip etmediğine ilişkin bir soru üzerine Kipriyanu, hayal kırıklığının sadece Kıbrıslı Rumlarda değil bütün Rum partileri için geçerli olduğunu söyledi.
Talat'ın önerilerindeki içeriğe ilişkin de bilgi veren Kipriyanu, bunların federasyona değil konfederasyona ilişkin olduğunu, benzer önerilerin geçmişte Kıbrıslı Rumlar tarafından devamlı reddedildiğini ifade etti. Kipriyanu, Türk tarafınca yapılan bu önerilerin hiç üretken olmadığını da savundu. Kipriyanu, bugünCumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Başbakan Yorgo Papandreu'yla da görüştü. AKEL lideri, Çarşamba günü düzenleyeceği basın toplantısından sonra Atina'dan ayrılacak.
Güney Kıbrıs Rum lideri Dimitris Hristofyas ise bu hafta sonu Atina'ya gelecek. Hristofyas, Pazartesi günü Başbakan Yorgo Papandreu ile bir görüşme yapacak.


Kaynak : Birlik Gazetesi