ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’da hayat grev nedeni ile duracak

24.02.2010
24 Şubat 2010 tarihinde Yunanistan’da kamu ve özel sektör çalışanları bugün genel greve gidiyor. Hükümet’in kemer sıkma politikalarına karşı çıkan kamu ve özel sektör çalışanları, ülke genelinde gerçekleştirilecek 24 saatlik grev yapacak. Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (GESEE) yapacağı grevde kamu ve özel sektör çalışanları, Hükümet’in emeklilik yaşının yükseltilmesi, maaşların dondurulması ve ek ödemelerin kesilmesini öngören düzenlemelerine hayır diyecek.

Greve kamu, özel sektör, belediye, valilik, banka ve tüm toplu taşıma araçları çalışanlarının yanısıra liman işçileri, doktorlar, öğretmenler, gazeteciler, gümrük ve vergi memurlarının da katılması bekleniyor. Bununla birlikte Pan-Helenik Gazeteci Sendikaları Federasyonu’nun (POESY) da katılacağı grevde gün boyunca greve katılan televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayımlanmayacak, haber ajansları ve internet sitelerinin sayfaları yenilenmeyecek.

Ülke genelinde bugün gerçekleştirilecek genel grev öncesinde, dün, PAME (Tüm İşçilerin Militan Cephesi) üyesi işçiler Atina borsasını işgal ettiler. Sabahın erken saatlerinde borsa binasının önüne yığılarak borsa çalışanlarının girişine izin verilmemesine rağmen borsa, gün içinde işlem görmeyi sürdürdü. İşçiler, amaçlarının insanları ülke genelinde yapılacak greve katılmaya teşvik etmek olduğunu söylediler.