ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’nin ilk Başkanı Cafer Alioğlu’ndan itidal çağrısı

28.05.2010
27 Mayıs 2010 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) ilk başkanı Cafer Alioğlu, PASOK Rodop ve İskeçe Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ile Çetin Mandacı, BTTDD Genel Başkanı Ferruh Özkan ile ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’na itidal tavsiyesinde bulunan bir mektup gönderdi.

Mektubunda 9 ve 16 Nisan 2010 tarihli Gündem gazetesinde yer alan açıklamaları talihsiz olarak nitelendiren Alioğlu, “Keşke bu talihsiz açıklamalar hiç yapılmasaydı” diyor. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın siyasi liderleri olarak siyasi söz söylemenin milletvekillerinin en doğal hakkı olduğunu söyleyen Alioğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun en saygı duyulan yüce bir merci olduğunu belirtiyor. “Danışma Kurulu milletvekillerinin arkasında durmalı, milletvekilleri de Danışma Kurulu’na sahip çıkmalı” diyen Alioğlu, İstanbul’da bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin kuruluşundan günümüze kadar Batı Trakya Türk toplumuna sayısız hizmette bulunmuş hiç de küçümsenmeyecek köklü bir kuruluş olduğunu ifade ederek her iki tarafın açıklamalarının içini sızlattığını belirtiyor.

28 Şubat 1988 tarihinde kurulan ABTTF’nin bugün otuz derneğin temsilcisi olarak kurulduğu günden bugüne kadar azınlığın menfaatleri doğrultusunda yaptığı çalışmalara binlerce imza attığını söyleyen Alioğlu, Federasyon’un Batı Trakya Türklerinin eli, ayağı, gözü, kulağı olduğunu belirtiyor.

Federasyon’un ve Genel Merkez olarak ifade ettiği BTTDD’nin bulundukları ülkelerde lobi faaliyetleri yürüterek milletvekillerine lojistik destek sağladığını söyleyen Alioğlu, insan yetiştirmenin kolay olmadığını, bu nedenle fahri olarak görev yapan bu başkanları gücendirmemek gerektiğini ifade ediyor. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunun unutulmaması gerektiğini söyleyen Alioğlu, kurumların yıpratılmaması gerektiğini belirtiyor.

Mektubunda Alioğlu, 1989 yılında bağımsız milletvekilleri olarak seçilen merhum Dr. Sadık Ahmet ile Ahmet Faikoğlu’nun Federasyon’un seçimlerde milletvekillerine verdiği destek dolayısı ile teşekkür etmek amacı ile Almanya’ya geldiklerini, Frankfurt’ta yaklaşık 2500 kişinin katıldığı görkemli bir gecede birlik ve beraberlik içerisinde eğlendiklerini anlatıyor. Federasyon olarak o tablodan gurur duyduklarını ifade eden Alioğlu, bu tür davranışları milletvekillerinden de beklediklerini söylüyor.

“Sayın Milletvekillerim, size güvendik, oy verdik, sizi seviyoruz” diyen Alioğlu, “Fakat Genel Başkanları da seviyoruz” diyor. Kendileri için onların et ve tırnak gibi olduğunu söyleyen Alioğlu, yol yakınken birbirlerini daha fazla yıpratmadan bu tür açıklamalardan vazgeçmelerini bir ağabey olarak tavsiye ediyor.
GALERİ