ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

16. Dr.Sadık Ahmet Futbol Turnuvası Gütersloh’ta düzenlendi

22.06.2010
19 Haziran 2010 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası düzenledi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’i anmak, O’nun fikirlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacı ile ABTTF tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen futbol turnuvası, ABTTF üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Futbolun Batı Trakya Türk Azınlığı için birleştirici bir özelliğe sahip olduğu turnuvada futbol müsabakaları gündüz gerçekleştirildi, gece ise kupa merasimi eğlencesi ile devam etti. Hava şartlarının elverişli olmamasına rağmen büyük bir katılım ve heyecana sahip olan futbol turnuvasında turnuvaya katılan üye dernekler takımlarını motive etmek amacı ile otobüslerle taraftarlarını getirdiler. Böylelikle 7’den 77’ye katılımın gerçekleştiği futbol turnuvası bir panayır alanına dönüştü.

Turnuvanın şampiyonu Hannover oldu

ABTTF Yönetim ve Disiplin Kurulu üyelerinin tam kadro olarak katıldığı futbol turnuvasına merhum Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet ve Gütersloh Belediye Başkan Yardımcısı Matthias Trepper katılımları ile turnuvayı onurlandırdı. ABTTF üyesi on altı derneğin katıldığı futbol turnuvasına bu yıl bir ilk olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklı mücadelesinde çok önemli bir yeri olan, Azınlığımızın ilk kurulan derneği İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) futbol takımı, yarışmacı takım olarak turnuvaya katıldı. Böylelikle üç grup halinde oynanan turnuvada on yedi (17) takım kupa için yarıştılar.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile Levent Sadık Ahmet’in ve ve Gütersloh Belediye Başkan Yardımcısı Matthias Trepper’in selamlama ve açış konuşmalarının ardından futbol turnuvası start düdüğünün çalınması ile başladı. Katılımcıların talebi nedeni ile uzun zamandan sonra ilk kez futbol maçları üç ayrı sahada paralel gerçekleştirildi. Böylelikle sabah 10.00’da başlayan futbol turnuvası Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği arasında yapılan final maçı ile son buldu. Final maçını ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, yönetici arkadaşları ve rakip iki takımın dernek başkanları ile birlikte izlediler. Final maçını Levent Sadık Ahmet ile T.C. Münster Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Cemal Alsulu da izlediler. Maç süresince iki takımında da gol ile buluşmaması nedeni ile penaltı atışlarına gidilen final maçında büyük bir heyecan yaşandı. Turnuvanın galibi takım ise Hannover oldu.

Kupa Merasimi eğlencesine birlik ve beraberlik hakimdi

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası, saat 17.00’de başlayan kupa merasimi eğlencesi ile devam etti. Batı Trakya Türklerinin yakından tanıdığı ve severek dinlediği Grup Sevenler’in sahne aldığı eğlence, final maçlarının tamamlanarak iki takım oyuncularının eğlencenin gerçekleştirildiği salona gelmeleri ile başladı. Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nden çocukların folklor gösterisinin ardından selamlama ve protokol konuşmalarına geçildi.

Selamlama ve açış konuşmalarının öncesinde ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit, turnuvaya katılamayan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ferruh Özkan’ın ilettikleri mesajları okudu. Devamında ev sahibi dernek başkanı Aziz Bekir, misafirleri merhum Dr. Sadık Ahmet’in ruhuna bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından Bekir, tüm misafirleri selamlayarak böylesi anlamlı ve önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti. Bekir, “ Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden kilometrelerce uzaklardan gelip azimli mücadelenizde merhum liderimizin ruhunu şaha kaldırdınız, o da sizin gibi azimli ve geleceğimiz olan siz gençler için mücadele ederdi. Bildiğiniz gibi Dr. Sadık Ahmet’in öncülüğünde halkımızın bazı hakları kazanıldı fakat yeterli değil, biz sivil Toplum kuruluşları olan dernekler olarak üst kuruluşlarımızla ve halkımızın da desteği ile mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, tüm misafirleri selamladıktan sonra Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’na ev sahipliği yapan Gütersloh derneğinin başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve arka planda turnuvanın hazırlanmasına yardımcı olan herkese teşekkürlerini sundu. Merhum Dr. Sadık Ahmet’in anısına düzenlenen futbol turnuvası için Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden üye derneklerin futbol takımlarının Gütersloh’a geldiğini söyleyen Habipoğlu, salona baktığında gördüğü tablodan mutluluk duyduğunu ifade etti. Dr.Sadık Ahmet’i anma ve birlik ve beraberliği pekiştirme amacı ile bir araya geldiklerini söyleyen Habipoğlu, bu birlik ve beraberlikten aldıkları güç ile uluslar arası zeminde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sesini duyurmak için çalıştıklarını belirtti. Birleşmiş Milletler’de, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nda, Avrupa Birliği’nde lobi çalışmasında bulunduklarını söyleyen Habipoğlu, Avrupa Parlamentosu’na akredite olarak bundan böyle Avrupa’da daha ağırlıklı bir rol oynamaya hazırlandıklarını ifade etti.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Asbaşkanı Hüseyin Mehmetusta, misafirleri selamlarken “sizlere sevdiğiniz ve hasret duyduğunuz memleketiniz Batı Trakya’dan sıcacık selamlar getirdim” dedi. Ev sahibi derneği böylesi güzel bir turnuvayı düzenlediği için tebrik eden Mehmetusta, kendilerinin bu muhteşem birlik tablosunda yer almasını sağlayan ABTTF’ye teşekkürlerini iletti.

T.C. Münster Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Cemal Alsulu ise merhum Dr. Sadık Ahmet anısına düzenlenen futbol turnuvası için emek gösterenleri tebrik etti., Avrupa’nın çeşitli yerlerinden futbol turnuvası için gelen ve böylesi bir akşamda birlik ve beraberlik sergileyen tüm Batı Trakya Türklerini kutladı.

Açış ve protokol konuşmalarının ardından turnuva ödül merasimine geçildi. Turnuvanın galibi Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği takımına birincilik kupası, madalyalar ve katılım sertifikası ev sahibi dernek başkanı Aziz Bekir tarafından takdim edildi. ABTTF kupasını ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun elinden alan şampiyon takıma Dr. Sadık Ahmet kupası ise Levent Sadık Ahmet tarafından verildi.

Turnuvada ikinci gelen Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği futbol takımına ikincilik kupası, madalyaları ve katılım sertifikası ABTTF Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap tarafından takdim edildi. Üçüncülük kazanan Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği futbol takımına ise üçüncülük kupası, madalyaları ve katılım sertifikası ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf tarafından verildi.

Kupa ödül merasiminde turnuvaya ilk kez katılan İskeçe Türk Birliği futbol takımına onursal kupa verildi. Bununla birlikte İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği centilmenlik kupasını kazandı.

Turnuvanın ilk üçünün ardından aşağıdaki sıralamaya göre dernek futbol takımlarına kupaları ve katılım sertifikaları takdim edildi. Turnuvanın sonuçları şu şekildedir:

1. Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği
2. Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
3. Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği (1’ci takım)
4. Lüdenscheid Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
5. Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
6. Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
7. Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Münih
8. İskeçe Türk Birliği
9. Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
10. Schwabach ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
11. Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği (2’ci takım)
12. Fürth Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği
13. Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği
14. Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
15. Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği
16. İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
17. Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği / Münih

Kupa ödül merasiminin ardından turnuvaya katılan misafirler eğlence dolu bir gece geçirdiler. Geç saatlere kadar süren eğlencede yaklaşık yedi yüz kişi doyasıya eğlendi.
GALERİ