ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan, hususi pasaportlar için vizeyi kaldırdı

30.07.2010
28 Temmuz 2010 Yunanistan, Türkiye’de hususi pasaport sahibi vatandaşlara yönelik vize muafiyeti uygulamasını başlattı. T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 14-15 Mayıs 2010 tarihlerinde Atina’ya yaptığı ziyaret sırasında “Hususi Pasaportların Vizeden Muaf Tutulmasına Dair Ortak Bildiri” imzalamıştı. Anılan ortak bildiriye göre hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları Yunanistan’a 6 ay içerisinde 90 güne kadar yapacakları seyahatler ile transit geçişlerinde vizeden muaf tutulacaklar.

Buna göre 28 Temmuz itibari ile hususi sahipleri kara, deniz ve havayolu ile Yunanistan’a vizesiz seyahat edebilecek. Ancak umumi pasaport sahibi Türk vatandaşları için vize uygulaması henüz kaldırılmış değil. Hususi pasaportlar için vize uygulamasının kalkması ile birlikte 48 saat (2 gün) süreli seyahatlerde umumi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Yunanistan’a seyahatlerinde vize uygulamasının kaldırılması için çalışmalara başlandığı ifade ediliyor.

T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya http://www.mfa.gov.tr/no_-168_-28-temmuz-2010_-yunanistan-ile-vize-muafiyeti-hk_.tr.mfa linkinden ulaşabilirsiniz.