ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gökçeada Rum Ortodoks mezarlığına saldırı!

03.11.2010
29 Ekim 2010 tarihinde Gökçeada Panagia Rum Ortodoks mezarlığına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Radikal’in haberine göre 28 Ekim’i 29 Ekim’e bağlayan gecede yapılan saldırıda haç şeklindeki 78 mezar taşı kırıldı.

Olayın duyulmasının ardından T.C. Dışişleri Bakanlığı saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasında Dışişleri Bakanlığı, keyfiyetin Gökçeada Metropoliti tarafından Savcılığa bildirilmesi üzerine faillerin yakalanıp cezalandırılmasını teminen derhal soruşturulma başlatıldığını belirtti. Bakanlık, bu tür olayların tekerrürünü önlemek için gerekli tedbirler ilgili makamlarca alındığını ifade etti.

Saldırı ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Gökçeada Panagia Rum Ortodoks mezarlığına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Benzer bir saldırı, Ağustos 2010 tarihinde Gümülcine’de Poşpoş ve Kalkanca mahalleleri mezarlığına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlenmiş, mezarlıkta bulunan yaklaşık yirmi mezar taşı kırılarak yerlerinden sökülmüştü. Bu tür saldırılar din ve ibadet özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun hangi dinin mensuplarına yönelik olursa olsun kabul edilemez bir durumdur.” açıklamasında bulundu.

Saldırı ile ilgili olarak T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya http://www.mfa.gov.tr/no_-240_-31-ekim-2010_-gokceada_da--rum-ortodoks-vatandaslarimiza-ait-bir-mezarlikta-meydana-gelen-tahribat-hk_.tr.mfa linkinden ulaşabilirsiniz.