ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Öğretmenler Günü’müz kutlu olsun!

24.11.2010
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutlar, ülke sevgisi ile dolu yeni nesilleri yetiştirme görevini büyük bir azim ve fedakarlıkla yerine getiren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 82’inci, bu günün Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının 30’uncu yılında Batı Trakya Türk Azınlığı olarak aynı heyecan ve coşkuyu yaşıyoruz.

Ulusal kimlik ve bilincin oluşturulması ve gelecek nesillere aktarılmasında kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ilerlemesinde anahtar durumundadır. Yüzyıllardır yaşadığımız Batı Trakya’da Türk kimliği ve bilincinin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi öğretmenlerimizin başarısıdır. Büyük fedakarlıklar ile tüm zorluklara rağmen kutsal görevlerini yerine getiren öğretmenlerimiz bizler için kutsaldır.

Böylesi önemli bir görevi inanç ve sevgi ile geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getirmeye devam eden sevgili öğretmenlerimizi büyük bir içtenlik ve saygı ile tebrik ediyoruz.
GALERİ