ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde insan hakları savunucuları konuşacak!

08.12.2010
10 Aralık 2010 tarihinde İnsan Hakları Günü, “ayrımcılık ile mücadele eden insan hakları savunucuları” teması ile dünyanın pek çok ülkesinde çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Ayrımcılığa son vermek amacı ile çoğu zaman aileleri ile birlikte yaşamlarını büyük bir tehdit altında sürdürmek zorunda kalan insan hakları savunucuları, İnsan Hakları Günü’nde ayrımcılık, dışlanma, baskı ve şiddet dahil insan hakları ihlallerini dile getirecekler.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 62. yılında, İnsan Hakları Günü’nde, insan hakları savunucularının başarılarına dikkat çekilerek hükümetlerin temel sorumlulukları hatırlatılacak. Bu anlamda 10 Aralık İnsan Hakları Günü, insan hakları savunucuları için yeni bir başlangıç anlamına da gelecek. Yine Birleşmiş Milletler, yalnızca İnsan Hakları Günü’nde değil 2011 yılı boyunca insan hakları alanında insan hakları savunucuları konusunu işlemeye devam edecek.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Ofisi, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne özel bir internet sayfası hazırladı. Bu internet sayfasında 10 Aralık günü gerçekleştirilecek etkinlikler, görsel tasarımlar, videolar ve bugüne özel logo da yer alıyor.

Habipoğlu: İnsan hakları alanında temel sorun uygulama!

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Birleşmiş Milletler üyesi tüm hükümetler, 1948 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne imza atmakla almış oldukları sorumlulukları hatırlamalılar. İnsan hakları alanında temel sorun uygulama… İnsan hakları savunucularına yönelik şiddet ve baskı da bu duruma işaret ediyor. Batı Trakya Türk Azınlığı da Yunanistan’da hak ve özgürlükler mücadelesi veriyor uzun yıllardır. Ancak kaydedilen ilerleme ortada… İnsan haklarının korunması ve ilerletilmesi konusunda BM, daha etkin kılınmalı… Dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan insan hakları ihlallerine daha etkili cevaplar üretebilmeli…” açıklamasında bulundu.

İlgili internet sayfasına http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/HRDay2010.aspx
linkinden ulaşabilirsiniz.
GALERİ