ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

SAMARAS YİNE TÜRK AZINLIK VE MÜFTÜLERİNE SALDIRDI

25.01.2011
Yeni Demokrasi Partisi (ND) Başkanı Andonis Samaras, Parlamento’da Dış Politika ile alakalı yaptığı konuşmasında döndü dolaştı lafı yine Batı Trakya Türk Azınlığı’na getirdi ve acımasızca utanmadan Türk Azınlığın seçmiş olduğu Müftüler hakkında aşağılayıcı sözler sarfederek, “sahte Müftüler” dedi. Dolayısıyla ND Partisi Başkanı Andonis Samaras, bir kez daha Batı Trakya Türk Azınlığı hakkında içinde beslediği “kini” Parlamentoda apaçık dile getirdi.
PASOK Partisi ve onun Başkanı Başbakan Yorgo Papandreu’yu Erzurum ziyaretinde gizli diplomasi yaptığı gerekçesiyle suçlayan Samaras, “gizli diplomasi yok diyorsunuz ama Erdoğan’la iki saat baş başa görüşüyorsunuz. Ne konuştunuz bundan bizim haberimiz yok. Olması gerekmiyor mu? Bu gizli diplomasi değilde nedir?
Her neyse, kesinlikle “Kardaş” Erdoğan’dan talep edebilirsiniz, Ruhban Okulu’nun açılmasını Trakya’daki “sahte Müftülerin” seçimiyle bağdaştırmamasını.” Dedi.

Böylece Samaras, geçmişte ve halen günümüzde Azınlıktan oy almış ve almaya devam eden bir Partinin (ND) başkanı olarak bir kez daha tüm Batı Trakya Türk insanına hakaretin en ağırını yapmaktan geri kalmadığı görüldü.
Oysa sayın Samaras’ın geçmişini Batı Trakya Türkleri unutmadı, unutmayacaktır. Samaras, Batı Trakya Türklerine bir özür borcu olduğu çok iyi bilmelidir. Bunu bildiği halde Parlamentoda yaptığı konuşmasında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dini liderlerine ve onun değerlerine saldırması asla Azınlık insanı tarafından kabul edilmeyecektir.
Görünen o ki, ND Partisi geçmişte olduğu gibi Samaras döneminde de Azınlığa bir adım yaklaşmayacak. Sayın Samaras bunu apaçık ortaya koymuştur.

SAMARAS’IN ÇİRKİN HAKARETİ
“Και εν πάσει περιπτώσει, σίγουρα μπορείτε να απαιτήσετε από τον «καρντάση» Ερντογάν, να πάψει να συνδέει το άνοιγμα της Χάλκης με την εκλογή των ψευτομουφτήδων στη Θράκη!”


Kaynak: Birlik Gazetesi