ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF 10. Kuzey Bölge Toplantısını Gütersloh’ta gerçekleştirdi

22.02.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 19 Şubat 2011 tarihinde Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nin ev sahipliğinde 10. Kuzey Bölge Toplantısı’nı gerçekleştirdi. ABTTF üyesi Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ve Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin katılımı ile gerçekleştirilen 10. Kuzey Bölge Toplantısı’na ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit, Kuzey Avrupa Teşkilat Başkanı Nazmi Sali ile Gençlik, Eğitim, Kültür ve Spor Faaliyetlerden Sorumlu Yardımcı Aydın Ahmet iştirak ettiler.

Toplantının ev sahibi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği 2. Başkanı Ahmet Şerif, katılımlarından dolayı toplantıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu. Sonrasında toplantının oturum başkanlığını yapan ABTTF Kuzey Avrupa Teşkilat Başkanı Nazmi Sali, bölgesel toplantıların öneminin altını çizerek ABTTF’nin üye derneklerin işbirliğini daima desteklediğini söyledi.

ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit, ABTTF’nin son üç aylık dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Reşit, 29 Mayıs 2010 tarihinde Meschede’de gerçekleştirilen Kuzey Ren-Vestfalya Bölge Toplantısı’nda alınan üye dernekler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik etkinlikler gerçekleştirilmesi kararı gereğince Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenecek olan ABTTF Kuzey Almanya Kapalı Salon Futbol Turnuvası hakkında detaylı şekilde bilgilendirmede bulundu. Turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri, uzun süredir bir etkinlik gerçekleştirmediklerini, bu nedenle kapalı salon futbol turnuvası için büyük bir heyecanla hazırlıkları tamamladıklarını ve turnuvaya büyük bir katılım beklediklerini söylediler.

Toplantıda bir sonraki bölge toplantısının, yani ABTTF 11. Kuzey Bölge Toplantısı’nın 21 Mayıs 2011 tarihinde Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

Toplantının son bölümünde gerçekleştirilen serbest görüş kısmında kadınlar kolu tarafından hazırlanan yemekler ve tatlılar yendi; geç saatlere kadar derneklerin durumları öncelikli olmak üzere Batı Trakya’nın güncel sorunları tartışıldı.
GALERİ