ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Pire’de Türk şehitliğine çirkin saldırı!

28.03.2011
25 Mart 2011 tarihinde Atina-Pire’de bulunan Türk şehitliğine saldırı düzenlenmiştir. Kimliği belirsiz kişi ve/veya kişiler tarafından sabaha karşı düzenlenen saldırıda şehitliğe boya atılmış, ırkçı sözler yazılmıştır.

Saldırı ile ilgili olarak Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yorgos Petalotis yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınamıştır. “Şehitlerin hatırasına yönelik bu çirkin saldırı girişiminin ülke medeniyetine ve tarihine karşı da olduğunu” belirten Petalotis, “bu provokasyonların başarıya ulaşamayacağını, çünkü tüm toplumun bunların karşısında yer aldığını” belirtmiştir.

T.C. Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak bu çirkin saldırının zamanlamasına dikkat çekerek Türk-Yunan ilişkilerinin gelişmesinden ve halkların yakınlaşmasından rahatsız olanların bu tür çabalarının boşa çıkacağına inandıklarını ifade etmiştir.

Saldırı ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “ABTTF olarak Türk şehitliğine düzenlenen çirkin saldırıyı şiddetle kınadığımızı açıkça ifade etmek isteriz. Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin olumlu seyrettiği bir dönemde gerçekleştirilen saldırı bir zamandır Batı Trakya’da artış gösteren ırkçı ve nefret temelli saldırıların Atina’ya sıçradığını göstermektedir. Bu saldırının münferit bir olay olmasını ümit etmekle birlikte bu dur umun ülke geneline sıçramasından derin bir endişe duyduğumuzu belirtiriz” açıklamasında bulundu.