ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Online “Halit Habipoğlu’nun kimliğini inkârı” yazısı ile ilgili tekzip yayınladı

19.04.2011
Batı Trakya Online isimli internet sitesi, Nisan 2010 tarihinde internet sitesinde ismi açıklanmayan bir yazara ait “ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun kimliğini inkârı” başlıklı yorum yazısı ile ilgili olarak tekzip yayınlamıştır.

“ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun kimliğini inkarı” başlıklı yazıda ileri sürülen iddiaların tamamıyla asılsız ve gerçek dışı olması sebebi ile ABTTF, “Batı Trakya Online” isimli internet sitesinden yazı ile ilgili tekzip yayınlamasını yazının yayınlanmasının ardından rica etmişti. Ancak tekzip yazısının yayınlanmaması nedeni ile ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, hukuk yoluna başvurmak durumunda kalmıştı. 10 Mart 2011 tarihinde ilgili mahkemenin verdiği karara göre “Batı Trakya Online” isimli internet sitesi ABTTF’nin tekzip yazısını bir giriş yazısı ile birlikte internet sayfasında yayınlamıştır.

Habipoğlu: “Yasal yollara başvurmak durumunda kalmaktan üzüntü duyuyorum”

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “ Tekzip yazısının asılsız ve gerçek dışı iddialara dayanan haberin Batı Trakya Online isimli internet sitesinde yayınlanmasından ancak bir yıl sonra mahkeme kararı neticesinde yayımlanmasından üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Yasal yollara başvurmak durumundan kalmadan gerçekdışı ve asılsız iddialara dayanan yazının internet sayfasından kaldırılarak tekzip yazısının ilgili yazının yayınlandığı dönemde internet sayfasında yer almış olmasını tercih ederdim. Tekzip yazısının bahse konu internet sitesinde bir giriş yazısı ile birlikte dört hafta boyunca yayınlanması gerekmektedir. Hukuk yoluna başvurmak zorunda bırakılmama ve yaklaşık bir yıl sonra sonuçlanmış olmasına rağmen konunun açıklığa kavuşturulmuş olmasından dolayı rahatlamış bulunuyorum” açıklamasında bulundu.

Mahkeme tarafından kaleme alınan giriş yazısı şöyledir:

“Batı Trakya Online Site sahibi, Nisan 2010 başında bu internet sayfasında kendisi hakkında bilinmeyen bir yazar tarafından kaleme alınan makaleye Sayın Halit Habip Oglou’nun aşağıda belirtilen tekzibini yayımlar. Site sahibi, hem Nisan 2010 başında yayımlanan makaleye hem de bahse konu tekzibe karşı içerik olarak tarafsız durur.”

İlgili tekzip yazısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
GALERİ