ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’de yeni dönem

26.04.2011
23 Nisan 2011 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 17. Olağan Genel Kurulu Almanya’nın Gießen kentinde gerçekleştirildi. ABTTF üyesi 25 derneğin katılımı ile toplam 191 delegenin iştirak ettiği genel kurulda gerçekleştirilen seçimlerde ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Seçim sonucunda ABTTF 16. Dönem Yönetim Kurulu üyelerinden sekizi yeniden oyların çoğunluğunu alarak güven tazeledi.

Genel Kurul’da büyük heyecan yaşandı

ABTTF 17. Olağan Genel Kurulu’nu, Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Erdin Kazımoğlu’nun başkanlığında Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf Feyzioğlu ve Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Murat Murat’tan oluşan üç kişilik Divan Kurulu yönetti. Saygı duruşu ile başlayan genel kurulda ABTTF 16. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Halit Habipoğlu, açış konuşmasını gerçekleştirdi. ABTTF’nin kuruluşundan bugüne önemli bir ilerleme kaydettiğini belirten Habipoğlu, özellikle ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin açılması ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinde uzun dönemde etkileri görülecek büyük bir aşama kaydettiklerini belirtti. Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinin Batı Trakya Türk Azınlığı üzerinde de etki yarattığını söyleyen Habipoğlu, “PASOK iktidarı döneminde ülkemiz Yunanistan ile anavatan Türkiye arasında ilişkilerin olumlu seyrettiği ve iki ülke arasında yakınlaşmanın yaşandığı bir dönemde Papandreu hükümetinin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözümü konusunda iradesini açıkça göstermesini ve somut adımlar atmasını istiyoruz. Bunun için öncelikle eşitlikçi ve hoşgörülü devamlı bir diyalog mekanizmasının oluşturulması gerekir” dedi.

Başkan Habipoğlu’nun ardından Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları konusunda Yunan Meclisi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunmakla birlikte Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözümünde Türkiye ve Yunanistan’ın yapıcı bir rol üstlenmelerini istedi. Ardından İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, milletvekili olarak gerçekleştirdiği çalışmaları ve son dönemde Batı Trakya’da yaşanan gelişmeleri katılımcılar ile paylaştı. Devamında Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Ömer Bedir ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Kurumsal İlişkiler ve İletişim Dairesi Başkanı Gazali Çiçek selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi. Protokol konuşmaları ABTTF’nin ilk başkanı Cafer Alioğlu’nun selamlama konuşması ile son buldu.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Sabık Genel Başkanı Ferruh Özkan’ın da katılımı ile şeref verdiği genel kurul, ABTTF 16. Dönem Genel Sekreteri Özkan Reşit’in sunduğu 16. dönem faaliyet raporu ile yine 16. döneme ait saymanlık ve denetleme raporlarının sunulması ile devam etti. Raporların okunmasının ardından yöneltilen soruların cevaplanması ile birlikte ibra gerçekleştirildi.

Halit Habipoğlu en çok oyu alan isim oldu

ABTTF 16. Dönem Yönetim Kurulu’nun aklanmasının ardından 11 kişilik ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu’na aday 26 kişi tanıtıldı; akabinde oylama gerçekleştirildi. 191 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen seçimlerin sonuçları şöyle gerçekleşti:

Halit Habipoğlu: 121 oy
Özkan Reşit: 119 oy
Cengiz İsmail: 105 oy
Nazmi Sali: 100 oy
İbrahim Selamioğlu: 95 oy
Ramadan Ramadan: 93 oy
Mustafa Kasap: 93 oy
Sebaytin Mümin: 91 oy
Rıdvan Hacıbedel: 82 oy
Sami Yusuf: 81 oy
Gökhan Kocaveli: 79 oy
Raif Bozacı: 79 oy
Mesut Hüseyin: 72 oy
Aydın Ahmet: 71 oy
Mahmut Hacıbedel: 70 oy
Ferruh Hasan: 65 oy
Mehmet Hüseyin: 64 oy
Galip Hüseyin: 62 oy
Ünsal Salioğlu: 61 oy
Bülent Apturahim: 60 oy
Ekrem Kırcalı: 58 oy
Altay Çitak: 54 oy
Mehmet Hasan: 49 oy
Ersin Hasan: 47 oy
Bülent Ekrem: 23 oy
Hüseyin Ormancı: 22 oy

Aynı sayıda oy alan adaylardan Gökhan Kocaveli ve Raif Bozacı, birer yıl dönüşümlü olarak ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu’nda görev yapacaklardır.


Oy birliğiyle seçilen Denetim Kurulu üyeleri şöyledir:

Engin İsmail
Bilgin İlyasoğlu
Halit Haşim

Oy birliğiyle seçilen Disiplin Kurulu üyeleri ise şöyledir:

İsmail Aptioğlu
Halit Faikoğlu
Erol Haşim


23 Nisan günü öğle saatlerinde başlayan genel kurulu, heyecanlı geçerek gece saat 23.00’te sona erdi.
GALERİ