ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF İsmet Kadı ve Mustafa Çukal ile görüştü

29.07.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 27 Temmuz 2011 tarihinde Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı ile Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal’ı makamında ziyaret etti. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Nazmi Sali, İsmet Kadı ve Mustafa Çukal ile gerçekleştirdikleri görüşmede Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını değerlendirdiler.

Başkan Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Nazmi Sali önce Yassıköy’e gitti

İlk olarak Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’yı makamında ziyaret eden Başkan Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Sali, İsmet Kadı’yı son yerel seçimde göstermiş olduğu başarı ve belediye başkanı seçilmesi dolayısı ile tebrik ederek Kadı’ya görevinde başarılar dilediler. Belediye başkan yardımcılarının da katıldığı toplantıda Başkan Habipoğlu, Kasım 2010’da gerçekleştirilen seçimlerde Arabacıköy, Yassıköy ve Susurköy olmak üzere üç seçim bölgesinden oluşan Yassıköy Belediyesi’ne İsmet Kadı’nın başkan seçilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

ABTTF Mustafçova’da Belediye Başkanı Mustafa Çukal’ı ziyaret etti

Ardından Başkan Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Nazmi Sali, Mustafçova Belediyesi Başkanı Mustafa Çukal’ı makamında ziyaret ettiler. Nezaket ziyareti kapsamında gerçekleştirilen bu ziyarette de Başkan Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Nazmi Sali, Mustafa Çukal’ı öncelikle Kasım 2010 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilmesi dolayısı ile tebrik ettiler. Başkan Habipoğlu, Mustafa Çukal’ı Kallikratis Yasası ile İskeçe ilinde oluşturulan dört belediyeden biri olarak Ilıca, Kozluca, Mustafçova ve Satre olmak üzere dört seçim bölgesinde elde ettiği başarının sevindirici olduğunu ifade ederek Mustafa Çukal’ı bu başarısından dolayısı ayrıca tebrik etti.

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı ve Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal ile gerçekleştirdiği görüşmelerde Başkan Habipoğlu, ABTTF’nin son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Habipoğlu, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin açılması ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği kurumları düzeyinde dile getirilmesi konusunda büyük bir fırsat elde ettiklerini söyledi. ABTTF’nin uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği çalışmaların yarattığı olumlu etkiden bahseden Başkan Habipoğlu, son olarak 19 Temmuz 2011 tarihinde Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek’in ABTTF’nin 8 Mart 2011 tarihinde Batı Trakya Türk Azınlığı’na ait camiler ve diğer yerler olmak üzere artan nefret temelli saldırıları rapor ettiği mektubuna yanıt verdiğini söyledi. Başkan Habipoğlu, AP Başkanı Jerzy Buzek’in Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa Birliği’nin din veya inanç temelinde her türlü hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığın önlenmesi konusundaki yaklaşımını desteklediğini, gelecekte de desteklemeye devam edeceğini ifade ettiğini aktardı.
GALERİ