ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Başkan Halit Habipoğlu Rıdvan Molla İsa ve Mehmet Devecioğlu ile görüştü

03.08.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, 2 Ağustos 2011 tarihinde Gümülcine Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Gümülcine Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa ve Gümülcine Belediyesi Temizlik İşleri ve Yeşil Alandan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Devecioğlu ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını görüştü.

Üçlü görüşmede ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Rıdvan Molla İsa ve Mehmet Devecioğlu’nu yerel seçimde göstermiş oldukları başarı dolayısı ile tebrik etti. Kallikratis Yasası ile Rodop ilinde oluşturulan dört belediyeden biri olan Gümülcine Belediyesi’nde başkan yardımcısı görevine getirilmeleri dolayısı ile Rıdvan Molla İsa’yı ve Mehmet Devecioğlu’nu ayrıca tebrik eden Başkan Habipoğlu, kendilerine yeni görevlerinde başarılar diledi.

Rıdvan Molla İsa ve Mehmet Devecioğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede Başkan Habipoğlu, ABTTF’nin son dönemde gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı, ABTTF 16. Dönem Faaliyet Raporu’nu kendilerine takdim etti. ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin Aralık 2010’da resmen faaliyete başlaması ile birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Habipoğlu, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının uluslararasılaştırılmasında önemli bir platform oluşturacağını belirtti. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Başkan Habipoğlu, son olarak 19 Temmuz 2011 tarihinde Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek’in ABTTF’nin 8 Mart 2011 tarihinde Batı Trakya Türk Azınlığı’na ait camiler ve diğer yerler olmak üzere artan nefret temelli saldırıları rapor ettiği mektubuna yanıt verdiğini söyledi. Başkan Habipoğlu, AP Başkanı Jerzy Buzek’in Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa Birliği’nin din veya inanç temelinde her türlü hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığın önlenmesi konusundaki yaklaşımını desteklediğini, gelecekte de desteklemeye devam edeceğini ifade ettiğini aktardı.
GALERİ