ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu Radio City’e konuk oldu

05.08.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, 2 Ağustos 2011 tarihinde Radio City’nin Artı-Eksi programına canlı yayında konuk oldu. İki saat süren programda ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını değerlendirmekle birlikte ABTTF’nin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Programda ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın güncel sorunlarına yönelik soruları yanıtlamakla birlikte mevcut sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacı ile ABTTF’nin gerçekleştirdiği çalışmaları dinleyiciler ile paylaştı. ABTTF’nin uluslararası düzeyde gerçekleştirilen toplantılara katılarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını gündeme getirdiğini söyleyen Habipoğlu, Batı Trakya’da cereyan eden olayları anında uluslararası kurum ve kuruluşlara rapor ettiklerini ifade etti. Son olarak 19 Temmuz 2011 tarihinde Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek’in ABTTF’nin 8 Mart 2011 tarihinde Batı Trakya Türk Azınlığı’na ait camiler ve diğer yerler olmak üzere artan nefret temelli saldırıları rapor ettiği mektubuna yanıt verdiğini söyledi. Aralık 2010’da ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin açıldığını söyleyen Başkan Habipoğlu, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının uluslararası düzeye taşınmasında önemli bir platform oluşturacağını belirtti, temsilciliğin bugüne dek gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.

Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra ABTTF’nin üyesi derneklere yönelik çalışmaları hakkında da konuşan Başkan Habipoğlu, derneklerin kendi bölgelerinde aktif faaliyet gösteren kuruluşlar olmaları için öncelikle bölgesel toplantılar düzenleyerek derneklerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinlediklerini ifade etti. Bu doğrultuda ortak aktiviteler aracılığı üye derneklerin ile kendi aralarında işbirliğini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Habipoğlu, ABTTF’nin çeşitli etkinliklerden derneklere katkı payı ayırmak yolu ile maddi destekte bulunmaya çalıştığını belirtti.

Habipoğlu: Yunanistan ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinde Batı Trakya model olabilir

Avrupa’daki diğer azınlık grupları ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın karşılaştıran Başkan Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın azınlık haklarının kullanılması bakımından diğer azınlık gruplarına kıyasla önemli sorunlar yaşadığına dikkat çekti. Bununla birlikte Batı Trakya bölgesinin ekonomik anlamda yetersiz yapısı nedeni ile bölge insanının kısıtlı kaynaklar ile geçimini sürdürmeye çalıştığını söyleyen Başkan Habipoğlu, bölgenin ekonomik anlamda kalkınmasına ihtiyaç olduğunu belirtti. Yunanistan’daki derin ekonomik krizi değerlendiren Başkan Habipoğlu, böylesi bir ortamda Yunanistan’ın yabancı ülkelerden gelecek yatırımlara kapısının açık olması gerektiğini belirtti. Bu noktada Türkiye’nin Batı Trakya’ya yapacağı yatırımın ve bu yatırım sonrasında bölgenin kaydedeceği ilerlemenin ülkenin diğer bölgeleri için de model olabileceğini söyleyen Başkan Habipoğlu, krizin fırsata dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.
GALERİ