ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

KINAMA: Hakkkari’deki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz

18.08.2011
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askeri araçlara yönelik dört ayrı saldırıda 9 Türk askerinin ve 1 korucunun şehit olduğunu, 13 Türk askeri ile 1 korucunun da yaralandığını derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunuyoruz. Öncelikle Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına Türk şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Türk halkına başsağlığı, yaralı Türk askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünü parçalamaya yönelik gerçekleştirilen terör saldırılarını ve bu insanlık dışı saldırıları düzenleyen ve destekleyenleri şiddetle kınıyoruz. Terör bir insanlık suçudur, terörle hiç bir yere varılamayacağı ve herhangi bir sonuç alınamayacağı apaçık ortadadır. Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri olarak terörü lanetliyoruz!

Anavatanımız Türkiye’nin terör saldırılarına güvenlik güçleri ile birlikte gerekli cevabı vereceğine olan inancımız tamdır. Bu saldırılar Türk milletinin birlik ve beraberliğine en ufak bir zarar veremeyecektir. Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri olarak yüreğimizin anavatanımız için çarptığını belirtir, anavatanımızın yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz. Her nerede yaşarsak yaşayalım anavatanımıza düşen ateş bizleri de dağlamaktadır.

Bir kez daha Türk Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Türk askerlerimize acil şifalar, şehit ailelerine Allah’tan sabır dileriz. Türk milletinin başı sağolsun.
GALERİ