ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türkiye Cumhuriyeti’nin 88. Yılı Brüksel’de kutlandı

28.10.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 27 Ekim 2011 tarihinde T.C. Brüksel Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na katıldı. T.C. Brüksel Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Sayın Korkut Tufan ve eşi Sayın Pınar Tufan’ın ev sahipliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 88. Yıldönümü dolayısı ile gerçekleştirilen resepsiyona ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve eşi Nesrin Hacı Mehmet ile ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Ali Türkelli ve eşi Gamze Erdem Türkelli katıldılar.

Tour & Taxis Salle Entrepôt Royal’de gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nda T.C. Brüksel Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Sayın Korkut Tufan ve T.C. Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy ve eşleri Sayın Pınar Tufan ve Sayın Ayşegül Poroy misafirleri girişte karşılayarak hoş geldiniz selamlamasını gerçekleştirdiler.

Van depremi nedeni ile duyulan derin üzüntü resepsiyona da yansıdı

23 Ekim 2011 tarihinde Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem felaketi nedeni ile duyulan üzüntüye dair salonun girişindeki bir ekranda sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Deprem felaketi nedeni ile Cumhuriyet Bayramı’nın buruk karşılandığı resepsiyonda Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyet’in 88. yılı kutlandı.

T.C. Brüksel Büyükelçiliğin aşçısı tarafından hazırlanan Türk mutfağına özgü yiyeceklerin ikram edildiği resepsiyon, samimi görüntülere sahne oldu. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Ali Türkelli, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Sayın Büyükelçi Selim Kuneralp ve NATO Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Sayın Büyükelçi Haydar Berk ile sohbet ettiler.
GALERİ