ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’da Papadimos devri başladı

14.11.2011
Yunanistan’da Avrupa Merkez Bankası Eski Başkan Yardımcısı Lukas Papadimos, 12 Kasım 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın önünde yemin ederek göreve başladı. PASOK, Yeni Demokrasi Partisi(YDP) ve LAOS’un desteği ile kurulan Milli Kurtuluş Hükümeti’nde Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları PASOK’tan kabinede toplam 6 üyesi bulunan Yeni Demokrasi Partisi’ne geçti. LAOS ise 4 üye ile Yunanistan’da ilk kez bir kabinede yer aldı. Dışişleri Bakanlığı’na Yeni Demokrasi Partisi’nin Başkan Yardımcısı ve Yunanistan’ın AB Komisyonu’ndaki eski üyesi Stavros Dimas atandı.

Başbakan Lukas Papadimos: Hükümet için öncelikli konu 6. kredi diliminin alınması

Yunanistan’ın geçici yeni Başbakanı Lukas Papadimos, hükümeti için ilk öncelikli konunun 110 milyar avroluk 1. Kurtarma Paketi’nin 8 milyar avroluk 6. kredi diliminin alınması olduğunu söyledi. ülkenin ciddi nakit sıkıntısı olduğunu belirten Papadimos, ilk kabine toplantısında Avrupa’da Yunanistan’ın güvenirliliği konusunda ciddi tereddütler bulunduğunu vurguladı.

Yunanlılar 19 Şubat’ta erken seçim istemiyor mu?

Hürriyet’in haberine göre yeni lider arayışına göre Yunanlılar, Lukas Papadimos’un ülkenin geçici başbakanı olmasını olumlu karşıladı. Araştırma şirketleri MRB, Kapa Research ve Marc’ın gerçekleştirdikleri anketlerde, Yunanlıların yüzde 73-79’u Papadimos’un başbakan olmasını olumlu buluyor. Habere göre ayrıca Yunanlıların yüzde 54-56’sı 19 Şubat 2012’de değil daha ileriki bir tarihte yapılmasını istiyor.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Papadimos’un göreve başlaması ile ülkede yaşanan siyasi kriz sona ermiş gibi görünüyor olsa da ülkemizi zor günler bekliyor. 8 milyar avroluk 6.kredi diliminin serbest bırakılması karşılığında Papadimos, ek tasarruf önlemleri içeren kurtarma paketini uygulamaya geçirmek durumunda. Şu an için halkın büyük bir bölümü Papadimos’u destekliyorsa da ek tasarruf önlemleri uygulanmaya başlandığı zaman kuşkusuz protestolar da olacak. Burada önemli olan geçici hükümetin erken seçime kadar ülkede siyasi istikrarı devam ettirmesi ve halkı erken seçimlere hazırlaması olacak.” açıklamasında bulundu.