ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ. συμμετείχε στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

06.12.2011
Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, μετά τη λειτουργία του παραρτήματος Βρυξελλών και τη συμμετοχή της με αφορμή αυτού, στις Βρυξέλλες οργανωμένες από Πολιτικές Οργανώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μη κυβερνητικές οργανώσεις διαλέξεις και συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τώρα ξεκίνησε να συμμετάσχει και στις συνεδριάσεις των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ συμμετείχε την 29 Νοεμβρίου 2011 στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν ζητήματα της πολιτικής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα θέματα Ευρωπαϊκής Βοήθειας για την Δημοκρατία στην Ευρώπη και τα προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχουν σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη.

Η Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ε.Κ η οποία έχει επωμιστεί της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προστασία των μειονοτήτων και την ενθάρρυνση των δημοκρατικών αξιών στις τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε), υποστηρίζει και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ε.Κ. Η Επιτροπή που δέχεται ως αρχή, τις βασικές αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν των άλλων Ευρωπαϊκών οργανώσεων, στοχεύει στην εμβάθυνση των συνεργασιών με τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Η.Ε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
ΓΚΑΛΕΡΙ