ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dünya İnsan Hakları Günü’nüz kutlu olsun

09.12.2011
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Avrupa’nın ve dünyanın farklı köşelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni kabul ve ilan eden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1950 yılında 10 Aralık gününü “Dünya İnsan Hakları Günü” ilan etmesi ile birlikte Dünya İnsan Hakları Günü, her yıl 10 Aralık’ta farklı temalar ile kutlanıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada bu yıl milyonlarca insanın zamanının geldiğini düşünerek haklarını istemek için sokaklara çıktığı ifade ediliyor. Tunus’tan Madrid’e, Kahire’den New York’a aktivistlerin örgütlenmesinde sosyal medyanın yardımcı olduğu belirtilen açıklamada tüm insan hakları savunucuları saygı ile anılıyor.

İnsan hakları alanında sosyal medya önemli bir güç oluşturuyor

Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 63. yılında Facebook, Twitter, YouTube ve anında mesajlaşma ile “küresel köy” kavramının bugün her zamankinden daha fazla öne çıkıyor. Dünyanın farklı köşelerinde yaşayan aynı düşünceyi paylaşan pekçok insan sosyal medya alanında buluşuyor.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) olarak Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, insan haklarının öncelikli olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ülkesi Yunanistan’da ve tüm dünyada her geçen gün daha fazla saygı göreceğine olan inancımızı koruyoruz. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temel hak ve özgürlükleri ile azınlık haklarının garanti altına alındığı, korunduğu ve desteklendiği bir Yunanistan hayali ile bu günü tüm içten duygularımızla kutluyor. Ayrımcılığın olmadığı bir dünyada ulusal azınlıkların karşılıklı saygı ve hoşgörü temelinde tüm haklarının garanti altına alındığı bir ülke hayali ile bugünü kutluyoruz.

Dünya İnsan Hakları Günü’nüz kutlu olsun!
GALERİ