ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü ilan edildi

29.12.2011
Birleşmiş Milletler, 11 Ekim’i “Dünya Kız Çocukları Günü” ilan etti. BM Genel Kurulu, Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısını oy birliği ile kabul ederek 2012 yılından itibaren 11 Ekim’in Dünya Kız Çocukları Günü olarak kutlanmasına karar verdi.

Amaç, kız çocuklarının haklarının bilincine varması

T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde yapılan açıklamaya göre Dünya Kız Çocukları Günü’nün ilan edilmesinde amaç, kız çocuklarının haklarının bilincine varmasını sağlamak. Böylelikle kız çocuklarına potansiyellerini yansıtma ve hayata geçirme fırsatı sağlananacağına inanılıyor.

BM Genel Kurulu, Birleşmiş Milletler’e üye ülkelere, BM bünyesindeki ilgili kuruluşlara ve diğer uluslararası örgütlere ve sivil topluma dünyadaki kız çocuklarının durumuna ilişkin olarak bilinç yaratma çağrısında bulundu.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Türkiye’nin girişimi ile 11 Ekim’in Dünya Kız Çocukları Günü ilan edilmesi dünyadaki kız çocuklarının hakları konusunda farkındalık yaratmak açısından önemli bir adım... Kız çocuklarının kaliteli eğitim alması ve yaşadıkları ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasi yaşama katılımları çok ama çok önemli... Kız çocukları içerisinde azınlıklara üye kız çocuklarına ise ayrı bir önem verilmeli. Azınlıklara üye kız çocukları haklarının bilincinde olarak yetişmeli. Bunun için ise devletler özel programlar geliştirmeli. Bunun gerekleri ABTTF’nin de katıldığı BM 4. Azınlık Sorunları Forumu’nda detaylı olarak tartışıldı. 11 Ekim’in Dünya Kız Çocukları Günü ilan edilmesi ile bu konuya BM ve BM’ye üye devletler ile uluslararası örgütler düzeyinde daha fazla önem verileceğine inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.
GALERİ