ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’da yılın ilk çalışma gününde doktorlar grevde

02.01.2012
Yeni yıla Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın ‘Ya başaracağız, ya da tamamen batacağız’ mesajıyla başlayan Yunanistan’da yılın ilk çalışma gününde doktorlar greve gitti. Yunanistan’da ilaç fiyatlarının düşürülmesini de kapsayan sağlık sektörü reformunu protesto eden doktor ve eczacılar, 48 saatlik grev yapıyor.

Yunanistan için 2012 belirsizlikle başladı

Yeni yıla geçmiş yıllarda gerçekleştirilen görkemli kutlamaların aksine sade bir organizasyon ile giren Yunanistan’da yeni yıl ekonomik endişeler ve siyasi belirsizlik ile başladı. Yunanistan’ın ulusça ortak bir sınavdan geçtiğini söyleyen Başbakan Lukas Papadimos, Yunan halkının geleceğinin hiçbir zaman bu denli belirsiz olmadığını, ekonomik krizin kontrol dışı bir iflas felaketine dönüşmemesi için çabaların sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Yeni yıla siyasi belirsizlikle giren ülkede halkın siyasi sisteme ve partilere olan güveni neredeyse yok oldu. To Vima gazetesinin anketine göre yüzde 29.5 ile kararsızlar seçim olması durumunda herhangi bir partinin tek başına hükümet olma ihtimali olmadığı fikrinde. Ankete göre Yeni Demokrasi Partisi yüzde 21.4 ile en önde görünürken PASOK yüzde 12.6, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) 9.3, Siriza 6.2, LAOS 5.3 oy oranına sahip.

Buna göre Nisan 2012’de seçimlere gidilmesi durumunda yüzde 3 siyasi barajını geçen 6 partinin parlamentoya girmesi bekleniyor. Buna karşılık “Genel Seçimler ne zaman yapılmalı?” sorusuna katılımcıların yüzde 56,2’si Nisan ayında yapılmalı derken yüzde 37,7’si ise normal zamanında yani 2013 yılında sandık başına gidilmesi gerektiğini söylüyor.