ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

PASOK’ta seçim Mart’ta

17.01.2012
PASOK Milli Konseyi, PASOK Genel Başkanı’nın halk tarafından seçilmesi önerisini kabul etti. İki gün süren toplantının sonunda PASOK Milli Konseyi, Yunanistan ile Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Merkez Bankası’ndan oluşan troyka ile ikinci mali yardım paketine ilişkin anlaşmanın sağlanmasının ardından PASOK genel başkanının Mart ayında halk tarafından seçilmesine karar verdi.

PASOK Genel Başkanı Yorgo Papandreu, “Ülkemizin yarını olmadan partimizin yarını olamaz. Bugün ülkemiz kritik bir noktada bulunurken, gözümüzü en önemli konudan, halkımızın ihtiyaçlarından çeviremeyiz.”dedi.

Yorgo Papandreu’nun Mart ayında PASOK genel başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağı henüz kesinleşmedi. Papandreu’nun yeniden aday olabileceğine ilişkin haberler basında yer alırken şu an PASOK genel başkanlığı için en güçlü aday Maliye Bakanı Evangelos Venizelos olarak görünüyor.

Troyka ile müzakereler bugün başlıyor

Bugün, troyka heyeti Yunanistan’ın bütçesini yeniden incelemeye başlayarak ikinci mali yardım paketinin onaylanmasına ilişkin kararını verecek. Emeklilerden ve düşük ücretlilerden daha fazla tasarruf edilemeyeceği görüşünde olan troyka, istihdam piyasasında yeni reformlar yapılarak maliyetlerin düşürülmesini istiyor. Maliyetlerin düşürülmesi için yapılacak reformlar arasında Noel ikramiyesi ile tatil ücretlerinin yanı sıra asgari ücretin kaldırılması ve toplu işten çıkarmalar da yer alıyor. Başbakan Lukas Papadimos ise toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sendika temsilcileri tasarrufa gönüllü olarak razı olmazlarsa yasa aracılığı ile ücret artışı getirmeyen bir toplu sözleşme çıkarılacağını söylüyor.