ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Atina Olimpiyat Oyunları Tehdit Altında

21.05.2004
Yunanistan milli istihbarat teşkilatı (EYP) temsilcisi, 70 istihbarat örgütü ve güvenlik güçlerinin 3. Uluslararası toplantısında, islami terör ve El Kaide'nin Atina Olimpiyat Oyunları için tehdit teşkil ettiğini söyledi.

EYP Kontr-Espiyonaj Dairesi Başkanı ve Olimpiyat Oyunları Güvenlik Kurulu Başkanı Serafeim Cicimbis, güvenlik konusunda uluslararası işbirliğinin gerekliliğini vurgularken “Yunanistan'daki olimpiyat oyunları için en büyük tehdit unsurunun El Kaide olduğunu” belirtti.

Cicimbis yaptığı açıklamalarda, şu ana kadar olası bir tehditle ilgili herhangi somut bir bilgi edinmemelerine rağmen, sadece yunan istihbarat örgütlerinin değil, Yunanistan'ın yurtdışındaki bağlantılarının da aynı görüşte olduklarını belirtti.

Yunanistan’da patlamalar devam ediyor

Selanik'te faaliyet gösteren "Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası"nda görev yapan türk uyruklu memure Elif Nikoğlu'ya ait araca yönelik olarak, ikametgah önünde park halinde iken, 27/05/2004 gecesini, 28/05/2004'e bağlayan saatlerde, kundaklama eylemi gerçekleştirilmiştir.

Eylem neticesinde maddi hasar meydana gelmiştir.

Eleftherotipia
21/05/2004