ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

23.04.2012
Başkan Habipoğlu: Yarınların temsilcisi çocuklarımız geleceğin Avrupa’sını hoşgörü temelinde şekillendirecek

Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku ile kutlanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’de ve Avrupa’nın diğer bazı ülkelerinde de kutlanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yaklaşık 4 yıldır Alman Meclisi’nde Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor. Bu yıl ilk kez, Avrupa Parlamentosu’nda da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlanacak.

23 Nisan ilk kez Avrupa Parlamentosu’nda kutlanacak

Euractiv’in haberine göre bu organizasyona öncülük eden Alman Sosyal Demokrat Partisi Avrupa Parlamentosu üyesi İsmail Ertuğ, bu fikrin Berlin’deki 23 Nisan Derneği’nde sohbet sırasında ortaya çıktığını ve daha sonra bu öneriyi Avrupa Parlamentosu’na taşıdığını kaydetti. Parlamentoda yetkili mercilerle görüştükten sonra böyle bir kutlamaya hiçbir engel olmadığını teyit ettiren Ertuğ, Çocuk Bayramı’nın, AB nezdindeki T.C. Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel’in katkıları ve Berlin 23 Nisan Derneği’nin destek ve organizatörlüğünde Brüksel’e de taşındığını belirtti.

AB ülkelerinden gelen ve aralarında Türk kökenlilerin de bulunduğu 140 çocuk, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda ağırlanacak. Çocuklar, 27 ülke parlamenterinin koltuklarına oturacak ve onlara sorular soracak. AP Milletvekillerinin çoğunun Pazartesi günü Brüksel’de olmaması nedeniyle 23 Nisan kutlamaları Brüksel’de, 25 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bugünün Almanya’nın ardından Avrupa Parlamentosu’nda da Çocuk Günü olarak kutlanması çok önemli. Öncelikle bu organizasyona öncülük eden AP Milletvekili İsmail Ertuğ’u ve Berlin 23 Nisan Derneği’ni kutlarım. Yarınların temsilcisi çocuklarımızın geleceğin Avrupa’sını hoşgörü temelinde şekillendireceklerine inanıyorum. Çocuklarımızın başarısı Avrupa’nın başarısı olacaktır. Bu günde kırılgan gruplara özellikle azınlıklara üye çocukların geleceklerine umutla baktıları diğer çocuklar ile eşit fırsatlara sahip kılındıkları bir Avrupa yaratılmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.
GALERİ