ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Mehmet Emin Aga’dan Mesaj

11.06.2004
İstanbul'da Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmekte olan İskeçe seçilmiş müftüsü Mehmet Emin Aga, 11/06/2004 günü soydaş din adamlarınca İskeçe'deki camilerde okunması amacıyla birlik ve beraberlik mesajları içeren bir hutbe hazırlatmıştır.

Sözkonusu hutbede:

"Kıymetli Batı Trakyalı müslüman Türk kardeşlerim!

Birkaç hafta önce geçirdiğim rahatsızlık ve İskeçe devlet hastanesi'nde geçirdiğim ilk tedaviden sonra nekahet devrini İstanbul'daki evlatlarımın yanında yapmayı tercih ediyorum.

Bu süre zarfında başta Danışma Kurulu ve Batı Trakya Azınlığı Vaaz ve İrşad Heyeti başkanları ve üyeleri olmak üzere, bizzat ziyaret, telefon ve mesaj göndermek suretiyle beni yalnız bırakmayan İskeçe halkına selamlarımı gönderiyorum.

Aynı şekilde anavatanın bila istisna tüm fertlerinin gösterdiği sıcak ve samimi ilgiden mütehassis olduğumu belirtmek istiyorum.

İskeçe Müftülüğü emin ellerdedir. Batı Trakya Türk Azınlığı Vaaz ve İrşad Heyet başkanı ve üyeleri başta olmak üzere, tüm din görevlilerimiz halkımızın hal ve ihtiyaçları konusunda beni her gün bilgilendirmektedirler. Ben de mümkün olan en kısa zamanda tedavimi tamamladıktan sonra tütün ekiminin başladığı bu günlerde fedakar ve cefakar cemaatimizin hizmetine döneceğimi bildiriyorum.
Aziz soydaşlarım! Yanyana gelmekle beraber olunmaz. Yani gerçek birlik ve beraberlik vücutlarımızın yanyana olmasıyla değil, gönüllerimizin bir olmasıyla gerçekleşir. Bu meyanda gönüllerin aynı dava için bir araya da gelmesi önemlidir. Bu gönül birliği, aynı dini, aynı dili ve aynı kültürü paylaşmamızdan kaynaklanmaktadır.

Bir milletin kimliği ve kültürü, o milletin gönlünü yüzdüren gemi mesabesindedir. Bu vesileyle kimliğimizden ve kültürel değerlerimizden asla taviz vermeden ve bu gönül birliği zaman ve mekandan etkilenmeden sürdürmenin boynumuzun borcu olduğu apaçık bir gerçektir. Nitekim yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de bizlere şu müjdeyi vermiştir: "muhakkak ki iman edip güzel işler yapanlar için, rahman olan allah yüreklerinde sevgi meydana getirecektir."

Batı Trakya müslüman Türk toplumu olarak toplumumuzu ayakta tutmak ve yaşatmak için öncelikli vazifemiz öncelikli olarak toplumun ve insanlığın faydasına olacak ve toplumsal değerleri muhafaza edip yaşatacak işler peşinde koşmalıyız. Birlik ve beraberliği, insanlara karşı sevgi ve saygıyı baştacı edinmeyi emreden bir dinin müntesipleri olmakta mutluluk duymalıyız.

Sevgili soydaşlarım! Dinimizin ve kültürümüzün gereği olarak hayatı birlikte paylaştığımız hristiyan-Helen vatandaşların ve ülkenin değerlerine saygı duymaktayız. Bu ülkede göstermiş olduğumuz fedakarlığın yeterince karşılık görmediğini müşahede etmek bizleri üzmektedir. Birlikte yaşamın temel şartı paylaşmaktır.

Şu da bir gerçektir ki, karşılıksız kalan iyi niyet, toplumlar arasında bir diyalog ortamının oluşmasını imkansız kılar. Bu sebeple saygısızlıkta ısrar edenlere saygı göstermek bir cömertlik değil, aksine saygının şerefine ihanettir. Zamanla iyi niyetlerimizin karşılığını göreceğimizi ümit ediyoruz.

En yakın zamanda tekrar aranıza katılıp gönül yolculuğumuza devam etmek ümidiyle, hepinizi gönülden selamlıyorum. Allah'a emanet olunuz.

İskeçe Müftüsü
Mehmet Emin Aga"