ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

18. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası Feuchtwangen’de düzenlendi

03.07.2012
Turnuvanın şampiyonu Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lideri Dr. Sadık Ahmet’in anmak ve anısını yaşatmak amacı ile geleneksel olarak düzenlenen Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nın 18’incisi 30 Haziran 2012 Cumartesi günü Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Cumartesi günü on takımın iki grup halinde Heinz-Seidel-Stadion’da yarıştığı turnuvada şampiyon Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Feuchtwangen’de buluştu

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın unutulmaz lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’i anmak, onun fikirlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacı ile geleneksel olarak düzenlenen Dr.Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nda Avrupa’nın farklı şehirlerinde yaşayan Batı Trakya Türkleri Feuchtwangen’de buluştu. ABTTF üyesi derneklerin futbol takımlarının, yöneticilerinin ve üyelerinin biraraya geldiği turnuvaya ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Başkan Yardımcıları Cengiz İsmail ve Mus-tafa Kasap, Genel Sekreter Özkan Reşit ve ABTTF Sportif Faaliyetler Sorumlusu İbrahim Selamioğlu katıldılar.

Turnuvaya Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet ve DEB Partisi de katıldı

Turnuvaya Yunanistan’dan, Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in ailesi adına Levent Sadık Ahmet katılımları ile onur verdi. Turnuvaya Dr. Sadık Ahmet’in kurduğu ve ilk genel başkanlığını yaparak Batı Trakya Türk Azınlığı’na ar-mağan bıraktığı Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi Başkan Yardımcısı Hasan Hasan ve DEB Partisi Özel Kalem Müdürü ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet katıldı. Turnuvaya Batı Trakya Türk Azınlığı basınından Olay Gazetesi sahibi Ahmet Davut da katıldı.

Turnuvanın gerçekleştirileceği sahada açış konuşmasını ev sahibi Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği’nin Başkanı İbrahim Ahmet yaptı. İbrahim Ahmet tüm oyuncuları selam-ladı, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diledi. ABTTF Sportif Faaliyetler Sorumlusu İbrahim Selamioğlu, Europeada 2012 Futbol Turnuvası hakkında bilgilendirmede bulundu, turnu-vaya katılan Batı Trakya Türk takımının 19 takım arasından 12’inci olduğunu söyledi.

Başkan Habipoğlu: “Turnuvanın asıl amacı Dr. Sadık Ahmet’in anısını yaşatmak”

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, 18. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’na katılan tüm derneklerin yöneticileri ve futbol takımlarının oyuncularına teşekkür etti. Dr. Sadık Ahmet’in anısını yaşatmak amacı ile turnuvanın düzenlendiğini söyleyen Başkan Habipoğlu, turnuvanın asıl amacının birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. Turnuvaya katılan her takımın birnci olmak istediğini söyleyen Başkan Habipoğlu, centilmen ve adil bir turnuva olması dileğiyle tüm takımlara başarılar diledi. Başkan Habipoğlu, 18 yıldır düzenlenen ve turnuvaya katılımları ile onur veren Dr. Sadık Ahmet’in ailesi adına oğlu Levent Sadık Ahmet’e kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Bununla birlikte Dr. Sadık Ahmet’in kurmuş olduğu DEB Partisi’nin bu yıl turnuvaya katılması ile ayrı bir mutluluk yaşadıklarını söyleyen Başkan Habipoğlu, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Hasan Hasan ile DEB Partisi Özel Kalem Müdürü ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet’e aralarında oldukları için teşekkür etti.

DEB Partisi Başkan Yardımcısı Hasan Hasan, turnuvaya katılan derneklere ve futbol takımlarının oyuncularına Dr. Sadık Ahmet’i anma amacı ile düzenlenen turnuvaya katıldıkları için teşekkür etti, bu güzel birlik ve beraberlik tablosunda yer aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet ise ABTTF’yi ve üyesi dernekleri babası adına her yıl Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası düzenledikleri için tebrik etti. Levent Sadık Ahmet, Dr. Sadık Ahmet’in ailesi olarak bu birlik ve beraberlik tablosunda yer almaktan gurur ve onur duyduklarını ifade etti.

ABTTF üyesi sekiz derneğe ait on futbol takımı gün boyunca sahada mücadele ederken ABTTF yö-neticileri, turnuvaya Yunanistan’dan katılan misafirleri ile birlikte futbol takımlarını ziyaret edip azınlık derneklerinin yöneticileri ile sohbet ettiler. Levent Sadık Ahmet’in ailesi adına verdiği öğlen yemeğinde ise ABTTF Yönetim Kurulu, Feuchtwangen Dernek Başkanı İbrahim Ahmet ve dernek eski yöneticileri ve DEB Partisi temsilcileri buluştu. Yemekte Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili konular değerlendirildi, ABTTF ve DEB Partisi’nin sosyal ve sportif alanların yanısıra diğer ilgili konularda birlikte nasıl çalışabilecekleri tartışıldı.

Gün boyunca süren maçların ardından final maçı Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Der-neği futbol takımları arasında oynandı. Turnuvanın şampiyonu ise Kelsterbach oldu.

Turnuvada oynanan maçlar sonucunda sıralama şu şekilde gerçekleşti.

1. Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
2. Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
3. Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği
4. Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Münih
5. Schwabach ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
6. Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği
7. Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği (2. Takım)
8. Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği / Münih
9. Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği (3. Takım)
10. Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği (1. Takım)

Turnuvada “Kaleci Kralı” Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Münih, “Centilmen” takım ise Fe-uchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği(1. Takım) seçildi.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Gecesi’nde hep birlikte eğlendiler

Turnuvanın sona ermesi ile birlikte aynı günün akşamında Kültür ve Aile Gecesi düzenlendi. Ev sahibi Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği tarafından düzenlenen geceye Feuchtwangen Belediye Başkanı Patrick Ruh kalabalık bir heyetle katıldı. Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerini buluşturan Kültür ve Aile Gecesi’nde ev sahibi Dernek Başkanı İbrahim Ahmet, selamlama konuşması yaptı. ABTTF Sportif Faaliyetler Sorumlusu İbrahim Selamioğlu, turnuvaya ev sahipliği yapan Feuchtwangen derneği başkanı ve tüm mesai arkadaşları ile turnuvada emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Habipoğlu, turnuvaya katılan tüm takımları tebrik etti, şampiyon Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği takımını kutladı. Başkan Habipoğlu, turnuvanın amacının Dr. Sadık Ahmet’in anısına sahip çıkmak ve onun fikirlerini yaşatmak olduğunu, bugün sahada yaşananların bunun güzel bir örneğini yaşattığını belirtti. DEB Partisi adına konuşan DEB Partisi Özel Kalem Müdürü ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet ise Feuchtwangen’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti, DEB Partisi olarak Dr. Sadık Ahmet’in ailesi gibi Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerini yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Turnuvaya katılan tüm takımları ve şampiyon takımı tebrik eden Aydın Ahmet, ABTTF ile birlikte çalışmalar gerçekleştirmeyi istediklerini ekledi.

Protokol konuşmalarının ardından turnuvaya katılan takımlara plaket ve şampiyon takıma ise ku-pası takdim edildi. Kültür ve Aile Gecesi’nde Batı Trakya Türkleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendiler.
GALERİ