ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF DİTİB’in Köln Merkez Camii’de verdiği iftara katıldı

09.08.2012
Farklı dinlere mensup pekçok kişi iftarda biraraya geldi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), 7 Ağustos 2012 tarihinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Köln’de inşaatı devam eden Merkez Camii’de verilen iftara katıldı. Siyaset, sivil toplum ve din alanındaki temsilcileri buluşturan iftar yemeğine ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu katıldı.

Mimarisiyle Türk ve Alman toplumunun kucaklaşmasını temsil eden ve Avrupa’nın en modern camisi olacak DİTİB Köln Merkez Camii’de düzenlenen iftara Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın, T.C. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da katıldılar. Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters ve belediye başkan yardımcıları, Kuzey Ren- Vestfalya Eyaleti milletvekilleri, Türk kökenli çatı kuruluşların temsilcileri ile birlikte Musevi ve Hristiyan din temsilcilerinin de katıldığı iftar farklı kesimden pekçok kişiyi bir araya getirdi.

DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Dere: “Almanyalı Müslümanlar olarak bu ülkenin geleceğine katkı sağlamak istiyoruz.”

İftarda açış konuşmasını yapan DİTİB Genel Başkanı Prof.Dr. Ali Dere, “Almanya’nın parçası Müslümanlar olarak sadece Almanya’nın bu gününde değil geleceğinde de beklenti ve sorumluluklarımızla yer almaya çalışıyoruz. Almanyalı Müslümanlar olarak bu ülkenin geleceğine katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters ise Köln’de inşaatı devam eden Merkez Camii’nin Köln için önemli bir kazanım olacağını söyledi. Musevi ve Hristiyan din temsilcilerinin de konuşma yaptığı iftarda T.C. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da kısa bir konuşma yaptı.

Müsteşar Zülfiye Kaykın: Bu camii Müslümanların da Almanya’ya ait olduğunu gösterecek

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın ise “Burada inşaatı devam eden cami, Müslümanlar için bir ibadet yeri, dinler arası diyalog için önemli bir mekan ve Köln’de yaşayanlar için de bir buluşma noktası oluşturuyor. Köln bu cami ile kazanacağı ziyaretçilerine dünyaya açık bir şehir olmanın ne olduğunu da gösterecek. Bu inşaat Müslümanların da Almanya’ya ait olduğunu gösterecek”dedi.

* Fotoğraflar: www.sabah.de; www.ditib.de
GALERİ