ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF yetkilileri Batı Trakya’da temaslarda bulundu

06.09.2012
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail’in, Batı Trakya’da bir dizi temaslarda bulunduğu açıklandı.

ABTTF’den yapılan basın duyurusu şu şekildedir:

“30 Ağustos-3 Eylül 2012 tarihlerinde Başkan Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temsilcileri 17 Haziran 2012 seçimlerinde Yunan Meclisi’ne seçilen Türk milletvekilleri ile Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş müftülerini ziyaret ettiler.
Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Rodop SYRIZA Milletvekili Ayhan Karayusuf ve İskeçe SYRIZA Milletvekili Hüseyin Zeybek ile görüşen Başkan Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail, seçimlerde büyük bir başarı göstererek Yunan Meclisi’ne seçilen milletvekillerini tebrik ettiler, yeni görevlerinde başarılar dilediler. Görüşmelerde ABTTF’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren ABTTF heyeti ve milletvekilleri aynı zamanda Yunanistan’da ve Batı Trakya’da yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdiler.

Batı Trakya’da çalışma ziyaretleri gerçekleştiren ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’yi makamlarında ziyaret ettiler. ABTTF’nin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan ABTTF heyeti, Kur’an kursları ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları ve diğer sosyal faaliyetler dahil İskeçe ve Gümülcine’de seçilmiş müftülerin sosyal ve dini gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

ABTTF Başkanı ve Başkan Yardımcısı, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’na yeni atanan Başkonsolos Osman İlhan Şener’e nezaket ziyaretinde bulundular. Başkonsolos Osman İlhan Şener’i makamında ziyaret ederek Başkonsolos’a yeni görevinde başarı dileklerini sunan ABTTF heyeti, Federasyon’un faaliyetleri hakkında bilgi aktardılar.”
GALERİ