ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF ve DEB Partisi Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını görüştüler

07.09.2012
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batı Trakya’da bulunan ABTTF Başkanı ve ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail, 31 Ağustos 2012 tarihinde Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve DEB Partisi Özel Kalem Müdürü ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet ile toplantı düzenlediler. Gün boyu süren toplantıda ABTTF ve DEB Partisi, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ilgilendiren önemli konuları detaylı bir şekilde ele aldılar, görüşülen konular üzerinde mutabakata vardılar.

Toplantıda DEB Partisi, ABTTF ve BTTDD arasında Ortak Çalışma Protokolü’nün kabul edilmesi konusu görüşüldü

Batı Trakya Türk Azınlığı’nı doğrudan ilgilendiren konuların görüşüldüğü toplantıda gündeme gelen konulardan biri de karşılıklı işbirliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve geliştirmek amacı ile Batı Trakya Türk Azınlığı adına Türkiye, Yunanistan ve Avrupa’da faaliyet gösteren Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD), DEB Partisi ve ABTTF arasında ortak çalışma protokolünün oluşturulmasıydı.

Ortak çalışma protokolü ile yeni bir dönem başladı

ABTTF ve DEB Partisi arasında gerçekleştirilen toplantı ve akabinde gerçekleştirilen DEB Partisi 21. kuruluş yıldönümü etkinliğinde ABTTF, DEB Partisi ve BTTDD arasında imzalanan işbirliği protokolü ile yeni bir dönem başladı. Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını siyasi alanda gündeme getirmek ve bunlara siyasi alanda çözüm üretmek amacı ile son dönemde önemli çalışmalar gerçekleştiren ve parti teşkilatını genişleten DEB Partisi ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Avrupa’daki temsilcisi olan, lobi alanında uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip ABTTF, yeni dönemde bilgi birikimlerini ve deneyimlerini birbirleri ile paylaşacaklar. Yeni dönemde DEB Partisi ve ABTTF, Yunanistan ve Avrupa’daki çalışmalarında işbirliğine dayalı bir yaklaşım izleyerek faaliyet gösterdikleri alanlarda teknik anlamda birbirlerini destekleyecekler.
GALERİ