ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den DİMAR Milletvekili Maria Repusi’ye teşekkür mektubu

24.10.2012
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Demokratik Sol Parti (DİMAR) Atina-Pire Milletvekili Maria Repusi’ye bir mektup gönderdi. 22 Ekim 2012 tarihinde iletilen mektupta ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Maria Repusi’ye Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Konstantin Arvanitopoulos’a hitaben Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitimi ile ilgili sunmuş olduğu soru önergesi dolayısı ile teşekkür etti.

ABTTF ve ABTTF’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Habipoğlu, ABTTF’nin 1923 Lozan Barış Antlaşması ile statüsü ve hakları tanımlanan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Yunanistan’da maruz kaldığı insan ve azınlık hakları ihlallerini uluslararası düzeyde dile getirdiğini ifade etti. Başkan Habipoğlu, Demokratik Sol Parti’nin ve Maria Repusi’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarına gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti. Mektubunda DİMAR’ın Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları konusunda uzun yıllardır beklenen dürüst ve içten bir yaklaşım sergilemesinden büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitimde yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıyan Maria Repusi’nin azınlığın beklediği siyasi irade sahip bir çoğunluk milletvekili olduğunu belirtti.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarına göstermiş olduğunuz samimi ilgi dolayısı ile teşekkür eden Başkan Habipoğlu, ABTTF olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları ile ilgili konularda Maria Repusi ile çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

* Fotoğraf: www.fimes.gr
GALERİ