ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Cumhuriyet Bayramı Türkiye’nin yurtdışı temsilciliklerinde coşku ile kutlandı

31.10.2012
Türkiye Cumhuriyeti’nin 89. Kuruluş Yıldönümü T.C. Dışişleri Bakanlığı’na ait yurtdışı temsilciliklerinde coşku ile kutlandı. T.C.Essen Başkonsolosluğu’nda düzenlenen resepsiyonuna Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, T.C. Hannover Başkonsolosluğu’nda düzenlenen resepsiyona ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit ve T.C. Brüksel Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyona ise ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Seyhan Sarıca katıldılar.

ABTTF Başkanı Essen’deki resepsiyona katıldı

T.C. Essen Başkonsolosluğu’nda düzenlenen resepsiyona ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu eşi Nesrin Hacımehmet ile katıldı. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nden federe düzeydeki siyasilerin de katıldığı resepsiyona ABTTF üyesi Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği’nin yöneticileri de iştirak ettiler.

ABTTF Genel Sekreteri T.C. Hannover Başkonsolosluğu’nun resepsiyonuna iştirak etti

T.C. Hannover Başkonsolosluğu’nda düzenlenen resepsiyona ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit eşi Güler Reşit ile birlikte katıldı. Resepsiyona Hannover Belediye Başkanı Stephan Weil, Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan ve daha bir çok parlamenter ve siyasi isim de iştirak etti.

Ev sahibi T.C. Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar, Türkçe seslenerek “Bugün Almanya’da yaşayan Türk toplumunun Almanya’nın vazgeçilmez bir unsuru olduğu ortadadır. Almanya’daki 50 yıllık geçmişiniz süresince büyük işlere imza attınız. Kimsenin size yöneltebileceği bir eleştiri olamaz. Tabii ki daha çok çalışmalıyız. Öz kimliğimizle kendi kültürel geçmişimizle bundan vazgeçmeksizin daha çok çalışmalıyız. Ben bu vesile ile hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar yürekten kutlarım” şeklinde konuştu.

Hannover Belediye Başkanı Stephan Weil, Almanya’da yaşanan neo-Nazi cinayetlerinin tüm herkes üzerinde şok etkisi yaratttığını, ancak bu cinayetlerin Almanların ve Türklerin beraberliğini bozamayacağını söyledi. Bakan Aygül Özkan ise Türkiye’den Almanya’ya göç eden etmiş Türklere bir örnek oluşturduğunu söyleyerek Almanya’da yaşayan Türklerin ülkeye olan entegrasyonunda ve ülkeye katkı sağlamasında eğitimin öneminin altını çizdi.

Cumhuriyet Bayramı Brüksel’de de kutlandı

T.C. Brüksel Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Seyhan Sarıca katıldı. T.C. Brüksel Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı ve T.C. AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Mustafa Osman Turan ve eşi T.C. Brüksel Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Oya Yazar Turan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona pekçok diplomat katıldı.
GALERİ