ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF ve DEB Partisi Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti

30.11.2012
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), Dostluk, Eşitlik Barış(DEB) Partisi ile birlikte 28 Kasım 2012 tarihinde Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. 28 Kasım-2 Aralık 2012 tarihlerinde ABTTF’nin ev sahipliğinde Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD) ile Almanya’daki ABTTF üyesi dernekleri ziyaret edecek olan DEB Partisi, ilk ziyaretini Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Rotterdam şubesine gerçekleştirdi.

Hollanda’da yaşayan Türk toplumu temsilcileri de görüşmeye katıldı

Hollanda’da faaliyet gösteren Türk toplumu temsilcilerinden Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (HTİKDF) Genel Başkanı Arif Yakışır, CMO (Hükümet ve Müslümanlar arası Temas Organı) Müdürü Ebubekir Öztüre, Hollanda Türk Federasyonu(Hollanda Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu) Başkanı Murat Gedik ve Genel Sekreteri Erim Uğurlu, TASA (Türk Akademisyen Öğrenciler Birliği) Başkanı Yasin Koçak, Hollanda Diyanet Vakfı Eski Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Açıkalmaz’ın da iştirak ettiği toplantıda HBTTKDD Başkanı Mustafa Yusuf selamlama konuşması gerçekleştirdi. DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını aktardılar. Yunanistan’da son dönemde yaşanan olayları değerlendiren Ali Çavuş ve Habipoğlu, azınlığın sorunlarının ancak diyalog yolu ile çözümlenebileceğini ifade ettiler.

Mustafa Ali Çavuş, tüm Batı Trakya Türklerini DEB Partisi’ne üye olmaya çağırdı

Görüşme sonrasında ABTTF ve DEB Partisi Batı Trakya Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Lahey şehrini ziyaret ederek burada yaşayan soydaşlar ile buluştu. Burada da ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, ABTTF’nin çalışmaları ve ABTTF ile DEB Partisi arasında imzalanan ortak çalışma protokülünün amaçları ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi’nin yeniden yapılandığını söyleyerek partinin çalışmalarını soydaşlara aktardı. Ali Çavuş, hedeflerini gerçekleştirmek için güçlü olmaları gerektiğini söyledi, tüm Batı Trakya Türklerini DEB Partisi’ne üye olmaya çağırdı. Görüşmenin sonunda DEB Partisi Mustafa Ali Çavuş, HBTTKDD Başkanı Mustafa Yusuf’a plaket takdim etti.
GALERİ