ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

DEB Partisi Almanya’daki Batı Trakya Türk dernekleri ziyaretlerine başladı

30.11.2012
29 Kasım 2012 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) ve Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi, ABTTF üyesi Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail ve ABTTF Yönetim Kurulu üyeleri Sami Yusuf ve Ramadan Ramadan ile DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü Aydın Ahmet ve Sekreter Zerrin Hüseyin, Lippstadt’ta dernek yönetimi ve üyeleri ile biraraya geldiler.

DEB Partisi Lippstadt’ta yaşayan Batı Trakya Türkleri ile buluştu

Dernek üyelerinin eşleri ile birlikte katıldığı ziyarette derneğin kurucularından Haşmet Ahmet da ABTTF ve DEB Partisi heyetini karşılayanlar arasındaydı. Kalabalık bir katılımın gerçekleştiği ziyarette ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF’nin son dönemde gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı. Habipoğlu, Kasım’ın üçüncü haftasında ABTTF olarak Almanya-Danimarka sınırını oluşturan Schleswig-Holstein’de yaşayan azınlık kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirtti. Kasım’ın son haftasında ise Cenevre’de BM Azınlık Sorunları Forumu’na katılduklarını söyleyen Habipoğlu, 28 Kasım’da DEB Partisi ile birlikte Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda bir konferans düzenlediklerini, burada azınlığın sorunlarını gündeme getirdiklerini söyledi.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, ABTTF ile imzaladıkları Ortak Çalışma Protokolü çerçevesinde 28 Kasım’da AP’de düzenledikleri konferansın ardından Hollanda ve Almanya’daki Batı Trakya Türk derneklerini ziyaret ettiklerini söyledi. Ali Çavuş, partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi, son dönemde bölgede yaşanan sorunları dile getirdi. Konuşmaların ardından Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın merhum lideri ve DEB Partisi’nin kurucusu Dr. Sadık Ahmet’in yakın arkadaşı ve DEB Partisi’nin kurulmasına katkısı olan Haşmet Ahmet’e plaket takdim etti. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da Lippstadt civarında yaşayan Batı Trakya Türkleri tarafından ABTTF’nin çalışmaları için toplanan yardım dolayısı ile teşekkür etti, Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği adına teşekkür plaketi takdim etti.

ABTTF ve DEB Partisi ikinci olarak Witten’deki derneği ziyaret etti

Aynı gün ABTTF ve DEB Partisi heyeti Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyare etti. Heyeti karşılayan Dernek Başkanı Dr. Mesut Hüseyin, basından elde ettikleri bilgiye göre Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen konferansın başarılı geçtiğini öğrendiklerini söyledi, bu başarı dolayısı ile ABTTF ve DEB Partisi’ni kutladı. DEB Partisi’nin derneklerini ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Dr. Mesut Hüseyin, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Brüksel’de gerçekleştirilen konferans ile Batı Trakya Türk Azınlığı tarihinde yeni bir sayfa açıldığını ve bu başarının kendisine ve “kardeşim” dediği Mustafa Ali Çavuş’a nasip olmasının çok mutlu edici olduğunu söyledi. DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi, Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerini azınlığın partisi olan DEB Partisi’ne üye olmaya davet etti. Görüşmenin sonunda Mustafa Ali Çavuş, Dernek Başkanı Dr. Mesut Hüseyin’e bir plaket takdim etti, dernek başkanı Hüseyin de DEB Partisi heyetine teşekkür amacı ile plaket takdim etti.
GALERİ