ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Müslüman toplulukların temel haklarının korunması konulu konferansa katıldı

10.01.2013
Sosyal Uyum İçin Avrupa Müslüman Girişimi (EMISCO) Yönetim Kurulu üyesi, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Genel Müdürü ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) üyesi Pervin Hayrullah, EMISCO tarafından düzenlenen “Toplumsal bütünlükte yeni zorluklar: Müslüman toplulukların temel haklarının korunması ve teşvik edilmesi” konulu konferansa katıldı. 9 Ocak Çarşamba günü Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen konferansa ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Seyhan Sarıca da katıldı.

EMISCO Başkanı Doudou Diene: Avrupa’daki finansal kriz kimlik krizini de beraberinde getirdi

Konferansın açılış oturumunda konuşan EMISCO Başkanı Doudou Diene, Avrupa’da yaşanan ekonomik ve mali krizin beraberinde bir kimlik krizini ve toplumsal rahatsızlığı getirdiğini söyledi. Diene, İslamofobi ile mücadelede Avrupa’da yaşayan Müslümanların diğer ülkelerde yaşayanlarla birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. EMISCO Sözcüsü ve Avrupa Konseyi Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı Raportörü Veysel Filiz ise EMISCO Yönetim Kurulu adına Suriye’de yaşanan sorunlar karşısında Avrupa Birliği’nin daha duyarlı bir tutum izlemesi çağrısında bulundu.

Konferansta İslamofobi ile mücadelenin yolları tartışıldı

Konferansta ifade özgürlüğüne karşı nefreti körükleme ve İslamofobi ile mücadelede yaşanan zorluklar, kültürlerarası anlayışın pekiştirilmesi ve kalıplaşmış önyargılar ile mücadelede medyanın rolü ile eğitim ve farkındalık artırma yolu ile İslamofobi ile mücadele konuları üç ana başlık olarak tartışıldı. İslamofobi ile mücadelede eğitim önemi konulu oturumda konuşan AGİT Demokratik Kuruluşlar ve İnsan Hakları Ofisi’nden Taşkın Tankut Soykan, AGİT’in bu konuda eğitimciler için hazırladığı rehberin nitelikli bir çalışma olduğunu söyledi. EMISCO Yönetim Kurulu üyesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Danışmanı ve Özel Elçisi (Emekli) Büyükelçi Ömür Orhun ise İslamofobi ile mücadelede kavram ve terimlerin doğru kullanılmasının önemli olduğunu söyledi, “İslami terör yoktur, Müslüman olan teröristler vardır” diyerek yaygın olarak kullanılan söylemlerin yanlışlığını
GALERİ