ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Tez Konusu Oldu

10.08.2004
Antigoni Papanikolau, üniversite eğitimini Trakya Üniversitesi’nde tamamladı. Gümülcine’de kaldığı süre içerisinde Batı Trakya Türk Azınlığı’yla herhangi bir teması olmayan Papanikolau, azınl ığımızı tanıyabilmek için üniversite bitirme tezini Batı Trakya Türk azınlığı üzerine yazdı. Daha sonra master eğitimi gördüğü Sussex Üniversitesi’ndeki tez konusu da yine Batı Trakya Türk Az ınlığı’nın kimlik sorunuydu.

Antigoni Papanikolau, şu an aynı üniversitede doktora eğitimine devam ediyor. Doktora tezi olarak seçtiği konu yine "Batı Trakya Türk Azınlığı merkezinde azınlık hakları ve bir hak olarak azı nlığın kimliği konusundaki talepler".

Şu anda çalışmalarını Gümülcine’de sürdürmekte olan azınlığın önde gelenleriyle görüşmelerde bulunmaktadır. HABITAT toplantılarıyla ilgili çalışmalar kapsamında Gümülcine’de bulunan ABTTF Baş kanı Halit Habipoğlu da çalışmalarını sürdürmekte olan Antigoni Papanikolau ile görüştü. Yapılan görüşmede Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak mücadelesi içerisinde Avrupa Batı Trakya Türk toplumunun yeri, ABTTF ve üye derneklerinin geçmişleri ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler vermiştir.