ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı ve DEB Partisi Genel Başkanı Çınar FM ve Radio City FM’ye konuştu

31.01.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) ve Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi, Radio City 107.6 FM ile Çınar FM’e konuk oldu. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Batı Trakya’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiler.

240 İmam Yasası kabul edilemez

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü kutladılar. Halit Habipoğlu ve Mustafa Ali Çavuş, 1988 yılından bu yana azınlık hakları alanında çok büyük bir değişiklik yaşanmadığını söylediler, Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik haksızlıkların bugün de devam ettiğini belirttiler. Batı Trakya Türk Azınlığı arasında 240 İmam Yasası olarak bilinen 3536/2007 sayı ve tarihli yasanın Batı Trakya Türk Azınlığı’nın din alanındaki özerkliğine bir darbe olduğunu söyleyen Halit Habipoğlu ve Mustafa Ali Çavuş, yasaya getirilen ek düzenlemeye de karşı olduklarını ifade ettiler. Bugün 1988 ortamının yeniden yaratıldığını söyleyen Halit Habipoğlu ve Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı sessiz kaldıkça siyasi baskının artırıldığını ifade ettiler, azınlığın yaşanan olaylar karşısında tepkisini Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu aracılığı ile daha yüksek bir sesle dile getirmesi gerektiğini ifade ettiler.

Azınlık kuruluşları ile işbirliğini güçlendireceğiz

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını uluslararası alanda dile getirmek amacı ile azınlık kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade etti. Bu amaçla DEB Partisi ile Eylül 2012’de Ortak Çalışma Protokolü’nü imzaladıklarını ve Ekim 2012’de DEB Partisi’nin organizatörlüğünde Ekim ayında Avrupalı bir heyeti Batı Trakya’ya getirerek bir keşif ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. DEB Partisi ile birlikte Hollanda ve Almanya’daki Batı Trakya Türk derneklerini ziyaret ettiklerini söyleyen Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temsilcisi konumundaki kuruluşlar ile işbirliğini güçlendirmek istediklerini ve bu amaçla DEB Partisi ile birlikte Batı Trakya’da bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.
GALERİ