ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk heyeti Bavyera Eyaleti Meclisi Başkan Vekili Jörg Rohde ile görüştü

15.05.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Bavyera Eyaleti Meclis Başkan Vekili Jörg Rohde ile görüştü. 14 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen görüşmede ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail, ABTTF Gençlik ve Eğitim Faaliyetleri Sorumlusu Erdin Kazımoğlu, ABTTF Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu ve ABTTF üyesi Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Ekrem, ABTTF Denetim Kurulu üyesi ve ABTTF üyesi Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Erdoğan Hocaoğlu ile ABTTF üyesi Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği’ni temsilen Hasan Hasanoğlu, Eyalet Meclisi Başkan Vekili Jörg Röhde ile Batı Trakya Türklerinin sorunlarını görüştü.

Türkiye/Post gazetesinden İbrahim Arıkan ile Alman basınından Thomas Schafer’in de izlediği görüşmede Batı Trakya Türk heyeti, ABTTF’yi ve Bavyera eyaletinde faaliyet gösteren Batı Trakya Türk derneklerini tanıttılar. Yunanistan’dan Bavyera Eyaleti’ne göç eden Batı Trakya Türklerini tanıtan heyet, derneklerin sorunlarını aktardılar.

Batı Trakya Türk heyetini eyalet meclisi güvenlik noktasında karşılayan Meclis Başkan Vekili Jörg Röhde, yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dinledi. Görüşmede Bülent Ekrem, 8 Haziran 2013 tarihinde ABTTF üyesi Schwabach ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 19. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’na Jörg Rohde’yi davet etti.
GALERİ