ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF IGMG’nin geleneksel iftar yemeğine katıldı

18.07.2013
ABTTF, IGMG genel merkezinin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde Almanya’daki diğer Türk çatı kuruluşları ile bir araya geldi

İslam Toplumu Milli Görüş’ün (IGMG), 15 Temmuz 2013 tarihinde Kerpen’deki genel merkezinin bahçesinde düzenlediği iftar yemeğine Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kasap iştirak etti. Almanya’da yerleşik Türk sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, federal ve yerel düzeydeki Türk ve Alman siyasetçileri ile Almanya’daki Türk basınınin temsilcilerini bir araya getiren ve birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar yemeğine IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er, Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İhsan Öner, Avrupa Türk Birliği (ATB) Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu, Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi Başkanı Abdülcelil Karakaş, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti MÜSİAD Başkanı Orhan Bilen, Islamic Relief Basın ve Halkla ve İlişkiler Sorumlusu Nuri Köşeli, ve Birlik 90/Yeşiller Partisi KRV Eyaleti Milletvekili Arif Ünal katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan iftarda konuşan ev sahibi IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, tüm konukları selamlayarak Ramazan ve orucun faziletlerinden bahsetti. Almanya ve dünyadaki olay ve gelişmelere değinen Ergün, Srebreniska soykırımı, Mısır’da yaşanan son siyasi olaylar, Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün işlediği cinayetler ve Eylül 2013’de Almanya’da yapılacak federal genel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
GALERİ