ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Hannover, Viersen ve Meschede derneklerini ziyaret etti

31.12.2013
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üye dernek ziyaretlerine Hannover, Viersen ve Meschede’de devam etti. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Apti Oğlu, 28 Aralık 2013 tarihinde Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Özkan Reşit ve dernek yöneticileri, 29 Aralık 2013 tarihinde Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Osman ve dernek yöneticileri ile bir araya geldiler. 30 Aralık 2013 Pazartesi günü ise ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Hasanoğlu ve dernek yöneticileri ile görüştü.

Ziyaretlerde ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, 2013 yılını ve ABTTF’nin iç dinamiklerini değerlendirdi. Habip Oğlu, Batı Trakya’da yaşanan gelişmeleri değerlendirerek 2013 yılının Batı Trakya Türk Azınlığı için hakları bakımından herhangi bir gelişme ya da iyileşme getirmediğini söyledi. ABTTF’nin uluslararası alanda mücadelesine devam ettiğini ve edeceğini söyleyen Habip Oğlu, sorunların çözümü için Yunanistan’ın iyi niyete ve samimiyete dayalı bir politika izlemesi gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmenin sonunda Habip Oğlu, diğer üye dernek ziyaretlerinde olduğu gibi Hannover, Viersen ve Meschede derneklerine ABTTF’ye bölgelerinde toplamış oldukları bağışlar dolayısı ile teşekkürlerini ileten plaket sundu. Ayrıca Habip Oğlu, Ekim 2012’de Batı Trakya’ya yapılan keşif ziyaretinin ardından Uluslararası Sınır Tanımayan İnsan Hakları (HRWF) Direktörü Willy Fautre tarafından kaleme alınan “Yunanistan’da Etnik Türkler: Müslüman Bir Azınlık” başlıklı raporun 10 adet Türkçe baskısını dernek kütüphanelerinde bulundurmak üzere takdim etti.
GALERİ