ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

T.C. Berlin Büyükelçiliği’nde görev yapan iki diplomatın araçları kundaklandı!

03.01.2014
ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Alman makamlarından saldırıları titiz bir soruşturma ile araştırmasını ve saldırının arkasındaki grubu açığa çıkartmasını istiyoruz

T.C. Berlin Büyükelçiliği’nde görev yapan iki diplomatın araçları yılbaşı akşamında kundaklandı. Haber 3’e göre 31 Aralık 2013 Salı gecesi 23:30 sıralarında Berlin Mitte ilçesinde Heinrich Heine Caddesi üzerinde birer kilometre arayla park halinde bulunan T.C. Berlin Büyükelçiliği’ne ait diplomatik plakalı araçlar yakıldı. Durumu fark eden mahalle sakinlerinin bildirmesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçlardaki yangını söndürdü.

T.C. Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu saldırıyı elçiliğe yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdiklerini söyledi. “Bunun elçiliğimize yönelik olduğu aşikar“ diyen basın müşaviri, saldırıyı kimin ya da kimlerin düzenlediğiyle ilgili kesin ve detaylı bilgi olmadığını söyledi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “T.C. Berlin Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Anavatanımızın diplomatik misyonuna yapılan bu saldırının Almanya’da yaşayan Türk toplumunu doğrudan etkilediği ortadadır. ABTTF olarak saldırıları kınıyor, Alman makamlarından saldırıları titiz bir soruşturma ile araştırmasını ve saldırının arkasındaki grubu açığa çıkartmasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.