ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

29 Ocak Milli Direniş Günü Avrupa’da etkinlikler ile anıldı

03.02.2014
DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin 29 Ocak Milli Direniş Günü etkinliğine katıldılar

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Milli Direniş Günü Avrupa’da çeşitli etkinlikler ile anıldı. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, 31 Ocak 2014 Cuma gecesi Londra’da yemekli bir toplantı düzenledi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı geceye ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın siyasi partisi Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet katıldılar. Ayrıca Londra’daki anma etkinliğine Liberal Demokrat Parti Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı Dr. Turhan Özen, Irak Türkmen Cephesi Londra Temsilcisi Sündüz Abbas da iştirak ettiler.

Gecede açış konuşmasını yapan ABTTF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Sebahattin Abdurrahman, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın 1967 Albaylar Cuntası’ndan 1984 yılına kadar büyük bir baskı altında hakları gasp edilerek yaşadığını söyledi, 29 Ocak 1988 ve 1990 olaylarını aktardı.

ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, “29 Ocak Milli Direniş Günü’nün bilinci ve ruhu ile ABTTF, ‘Hak verilmez, alınır’ ilkesi ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak ve özgürlüklerinin iade edilmesi için çalışmaktadır, sabır ve azimle mücadelesini gelecek yıllarda da sürdürecektir. Batı Trakya Türk Azınlığı’mız, Yunanistan’da, Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyanın diğer farklı köşelerinde yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri ile birlikte haklı mücadelesine tek bir ses ve yürek olarak devam edecektir” dedi.

DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş ise nerede bir Batı Trakyalı varsa onunla buluşmak niyetinde olduklarını söyledi. Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yürüttüğü mücadelede büyük bir öneme sahip Dr. Sadık Ahmet’i rahmetle anarak 1988 yılına dek büyük bir baskı altında yaşadıklarını belirtti. Çavuş, “Batı Trakya Türkleri her şeyden vazgeçer ama Müslümanlığından ve Türklüğünden asla taviz vermez. Bunun için binlerce kişi Gümülcine Meydanı’na akın etti. Her şeyi göze alarak meydanları doldurduk. O gün haykırmasaydık ve dünyaya sesimizi duyurmasaydık şimdi elimizde olan vatandaşlık haklarımızı almamız dahi zor olacaktı” diye konuştu.

Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya’dan getirdiği hediyeyi İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı ve ABTTF Başkan Yardımcısı Rıdvan Hacıbedel’e takdim etti. Başkan Rıdvan Hacıbedel teşekkür ederek hediyeyi kabul etti, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’a ve ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu’na katılımları ile geceye onur verdikleri için teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

*Fotoğraf: www.eurovizyon.co.uk
GALERİ