ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğini ziyaret etti

07.02.2014
5 Şubat Çarşamba akşamı Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet, Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ettiler.

Dernek Başkanı Alper Ahmet ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş konuşmasında, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ekonomik sıkıntılarını dile getirdi. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Genel Başkan, Lozan’dan doğan hakların ellerinden alınmaya devam edildiğini, 240 İmam Yasası ile dini özerkliğin büyük bir darbe aldığını belirtti. DEB Partisi’nin çalışmaları hakkında bilgi vererek, bağımsız adaylara %3’lük ülke seçim barajı getiren antidemokratik yasa yüzünden, arzu edildiği gibi siyaset yapamadıklarını beyan etti. Müftülük ve Vakıflar gibi kronikleşmiş sorunlara çözüm üretmekten kaçan ülkemiz Yunanistan’ın, yeni sorunlar üretmeye devam ettiğini söyledi.

Dernek Başkanı Alper Ahmet de Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’u ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, pek yakında yeni bir dernek lokaline kavuşacaklarını, gençlere dönük çalışmalar yapacaklarını, ayrıca DEB Partisi tarafından hatırlanmış olmaktan onurlandıklarını belirterek, ziyaretinden dolayı Genel Başkan’a teşekkür etti.

Rahmetli Liderimiz Dr. Sadık Ahmet’e dava arkadaşlığı etmiş Haşmet Ahmet de o günlere dair bir iki anısını anlatarak toplantıya renk kattı. Bizlerin hem tarih içinde bir yolculuk yapmasına hem de duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.
Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş bu davaya hizmet edip Hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı ömürler diledi. Sözlerini “sizlere minnettarız, sizleri asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

DEB PARTİSİ
GALERİ