ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’da yerel ve eyalet seçimlerinin ilk turu 18 Mayıs’ta gerçekleştirildi

20.05.2014
Yunanistan’da yerel ve eyalet seçimlerinin ilk turu 18 Mayıs Pazar günü gerçekleştirildi. 9 milyon 871 bin 733 kayıtlı seçmenin bulunduğu seçimlerde halk, 325 belediye 13 de eyalet başkanını seçmek üzere sandık başına gitti. Seçimleri kazanmak için gereken yüzde 50+1 oy alamayan listelerden en çok oyu alan iki liste ise 25 Mayıs’taki ikinci turda yarışacak. Aynı gün Avrupa Parlamentosu seçimleri de gerçekleştirilecek.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı için Yannakidis ve Pavlidis ikinci turda yarışacak

Yüzde 60.5 oranında katılımın gerçekleştiği yerel seçimlerin ilk tur sonuçlarına göre Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı’na aday Yorgos Pavlidis yüzde 34.73 oranında oy alırken, mevcut Eyalet Başkanı Aris Yannakidis ise yüzde 27.58 oranında oy aldı. Buna göre Pavlidis ve Yannakidis, 25 Mayıs’taki ikinci turda yarışacak.

Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis ilk turda zaferini ilan etti

Gümülcine Belediyesi’nde ise yerel seçimlerin galibi ilk turda belli oldu. Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, yüzde 56.11 oranında oy alarak seçimlerin galibi oldu. Felina Kazaku yüzde 19.68, Eleni Laftsi ise yüzde 11.12 oranında oy alarak seçimi kaybettiler.

İskeçe Belediyesi’nde Dimarhopulos ile Pulios ikinci turda yarışacak

İskeçe Belediyesi’nde ise kazanan ikinci turda belli olacak. İlk tur sonuçlarında göre İskeçe Belediyesi için yarışan Haralambos Dimarhopulos yüzde 31.20, Hristos Pulios ise yüzde 23.93 oranında oy alarak ikinci turda yarışacak iki isim oldular.

Kozlukebir Belediyesi’nde Rıdvan Ahmet ve Saadettin Şakir Hüseyin en çok oyu alan iki isim oldu

Kozlukebir Belediyesi’nde ise Rıdvan Ahmet yüzde 30.75 oranında oy alırken Saadettin Şakir Hüseyin yüzde 29.47 oranında oy alarak ikinci turda yarışacak iki isim oldular. Kozlukebir Belediyesi’nin mevcut başkanı İbrahim Şerif ise yüzde 27.85 oranında oy alarak belediye başkanlığı için yarışı kaybetti.

Yassıköy Belediyesi’nde İsmet Kadı ve Kiryakos Amucas ikinci turda yarışacak

Yassıköy Belediyesi’nde ise mevcut belediye başkanı İsmet Kadı, yüzde 34.26, Kiryakos Amucas ise yüzde 39.59 oranında oy aldılar, bu iki isim ikinci turda yarışacak.

Mustafçova Belediyesi’nde en çok oyu alan iki isim Cemil Kabza ve Mustafa Aga oldu

Mustafçova Belediyesi’nde Cemil Kabza yüzde 31.01, Mustafa Aga yüzde 24.39 oranında oy alarak ikinci turda yarışacak isimler oldular. Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Çukal yüzde 23.11 oranında oy alarak belediye başkanlığını kaybetti.

Maronya-Şapçı Belediyesi’nde İonnakis ve Stavridis ikinci tura kaldılar

Maronya-Şapçı Belediyesi’nde ise mevcut başkan İlias Ionnakis yüzde 27.26, İoannis Stavridis ise yüzde 40.25 oranında oy alarak ikinci turda yarışacak isimler oldular.

İlk tur seçim sonuçlarına http://ekloges.ypes.gr/may2014/dn/public/index.html linkinden ulaşabilirsiniz.