ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nüz kutlu olsun!

10.12.2014
ABTTF Yönetim Kurulu: Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ve tüm insanların Dünya İnsan Hakları Günü’nü içtenlikle kutluyor, ülkemiz Yunanistan başta tüm dünyada ayrımcılığın son bulmasını ve insan haklarına gereken saygının gösterilmesini ümit ediyoruz

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, “365 gün insan hakları – her gün insan hakları günü” temasıyla tüm dünyada çeşitli etkinlikerle kutlanıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 1950 yılında aldığı kararla İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edildiği 10 Aralık tarihi Dünya İnsan Hakları Günü olarak her yıl farklı temalarla kutlanıyor.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra’ad Al Hussein, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin tüm insanlara korku ve ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel ve medeni hakları vadettiğini, bu insan haklarının belli bir ülkeye, döneme veya sosyal gruba mahsus olmayıp tüm insanları için yılda 365 gün, her zaman ve her yerde geçerli ve devredilemez olduğunu söyledi. Hussein, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin gücünün dünyayı değiştirmeye yönelik fikirlerin gücü olduğunu, bizlere insan haklarının temel ve bölünmezliğini ifade ettiğinin altını çizerek hep beraber insan haklarımızın evrensel, bölünmez, devredilemez ve herkes için yılda 365 gün geçerli olduğunun garanti edilmesini talep etmemiz gerektiğini kaydetti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Ofisi, Dünya İnsan Hakları Günü için özel bir web sayfası tasarladı. Bu web sayfasında 10 Aralık gününe özel görsel tasarımlar, videolar ve mesajlar yer alıyor.

ABTTF Yönetim Kurulu olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ve tüm insanların Dünya İnsan Hakları Günü’nü içtenlikle kutluyor, ülkemiz Yunanistan başta tüm dünyada ayrımcılığın son bulmasını ve insan haklarına gereken saygının gösterilmesini ümit ediyoruz. Yıllardır yaşamın her alanında ayrımcılık ve hak ihlalleri ile karşı karşıya bulunan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temel hak ve özgürlükleri ile azınlık haklarının korunduğu ve desteklendiği ve ayrımcılığın son bulduğu bir Yunanistan hayali ile bu önemli günü kutluyoruz.

*Fotoğraf: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/HRDay2014/Pages/HRD2014.aspx
GALERİ